Hopp til hovedinnholdet

Gutt 13, liker en jente, men må være sammen med en annen

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Det r nesten som tvangsekteskap bare at alle vil at jeg skal være sammen med henne med jeg har ikke lyst jeg liker en annen jente uansett hvem jeg liker sier vennene mine at hun r stygg osv men ikke henne jeg r sammen med fordi henne r den peneste sier alle så jeg tør ikke si nei hva skal jeg gjøre

Besvart 28.01.2019 15:04
 

Svar
Hei

Takk for henvendelsen. 

Det viktigste i kjæresteforhold er at du er sammen med en du selv har lyst til å være kjæreste med uavhengig av hva venner eller andre mener om ditt valg.  Du må derfor ta et valg selv. Det har ikke noe å si om andre vil at du skal være med en bestemt person hvis ikke du ønsker det. Hvis noen tvinger deg til det enten ved å utøve press, vold eller truer deg på noe vis, er det straffbart etter norsk lov. Hvis du føler at situasjonen din er så alvorlig at du ikke kan velge selv, er det viktig at du snakker med en voksen som du er trygg på. Kontaktlærer, rådgiver eller helsesøster på skolen er ofte gode og trygge voksenpersoner som du kan oppsøke. Hvis du har personer i familien eller blant venner som du stoler på, kan du diskutere problemet ditt med dem også. 

Husk bare på at ingen kan tvinge deg til å være kjæreste med noen du ikke vil være kjæreste med, og at det kan være lurt å snakke med en trygg voksen for å finne en løsning. Du har rett til å bestemme over ditt eget liv!

Lykke til! 

Kompetanseteamet mot tvangsekteskap og kjønnslemlestelse i samarbeid med ung.no

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lever du mellom to kulturer?

To jenter (colourbox.com)

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tvangsekteskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tvangsekteskap