Hopp til hovedinnholdet

Svie på klitoris, mangler en liten del av kjønnsleppa, hva kan det være?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei eg er ei jente på 14år og eg klør og svir på klitoris. Eg må sitte med beina i kryss for at det ikkje skal gjøre vondt. Må gå på do fleire gonger om dagen for og lage den så det skal vere litt meir behagleg og både sitte og gå. I tillegg så merka eg i går at eg mangler ein pitteliten bit av eine kjønsleppa. Veit ikkje om der er sopp eller noko. Har aldri hatt sex. Veit dokke kanskje om det er ein kjønnssykdom eller noko lignande?

Besvart 01.02.2019 19:49
 

Svar
Hei Jente 14, og takk for at du skriver til ung.no!

Det finnes mange årsaker til kløe og svie i underlivet. Det er naturlig å tenke at dette kan oppstå hvis man f.eks er litt tørr under onani vil det fort oppstå små skrubbsår som kan gjøre litt vondt. Andre muligheter er tørrhet i sjede, soppinfeksjon, tørr skjede, urinveisinfeksjon eller en seksuelt overførbar sykdom.

Ettersom du ikke har hatt samleie, er det lite sannsynlig med noen av de klassiske kjønnssykdommene. jeg tenker det kan være lurt å få tatt en sjekk. Det er sannsynligvis ikke noe farlig, men det kan godt være det finnes god behandling hvis man finner ut av hva det er.

Det er umulig å si hva som er årsaken til dine plager uten å undersøke deg først. Jeg tenker det er lurt å ta kontakt med fastlege eller helsestasjon for ungdom for en sjekk.

Jeg håper du fikk svar på noe av det du lurte på, og ønsker deg alt vel og lykke til videre!

Med vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse