Hopp til hovedinnholdet

Kløe i underlivet

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på hva som kan være galt fordi jeg klør veldig i underlivet altså sånn ved leppene og litt inn i kjeden men mest ved leppene og jeg klør så fælt at jeg begynner å blø og jeg tror ikke det er sopp og har hatt dette i snart 2 uker og jeg tørr ikke å dra til legen fordi jeg syntes det er litt flaut men jeg er redd for at det kan være farlig så jeg vet ikke hva jeg bør gjøre:/

Besvart 10.02.2019 09:29
 

Svar
Hei

Den vanligste plagen  når en har en soppinfeksjon er kløe. I tillegg har mange endret utflod. Utfloden blir gjerne hvit og klumpete, eller litt tørr. Svie i huden rundt skjedeåpningen kan komme etter hvert. 

Hvis du ikke vil dra til lege kan du først prøve en soppkur for å se om det er soppinfeksjon. Det er ikke farlig.

Den vanligste behandlingen mot sopp er stikkpiller til skjeden sammen med en krem. Dette får du kjøpt uten resept. Spør etter kombinasjonspakning mot sopp på apoteket.

Hvis det ikke hjelper så bør du ta kontakt med lege på helsestasjon for ungdom eller din fastlege

Du skriver at du opplever dette som flaut. I løpet av livet får de aller fleste soppinfeksjon i underlivet og mange får også kløe, endret utflod og ikke minst kjønnsykdommer. Legene er veldig vant med dette. For dem er det det samme som en forkjølelse, altså helt naturlig.

Jeg tenker at det er viktigere at du får undersøkt hva dette er for noe hvis soppkuren ikke virker enn at du skal klø så mye i underlivet at du får ubehag og sår av kløen.

Prøv først en soppkur og hvis den ikke hjelper bør du ta kontakt med lege. 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnslemlestelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnslemlestelse