Hopp til hovedinnholdet

Jeg viste meg naken på chatroulette, har jeg gjort noe galt?

Jente 19 år
 

Spørsmål

I fjor gjorde jeg noe veldig dumt. Jeg var på chatroulette. Der møtte jeg en mann som sa at han ville se meg naken. Så jeg kledde av meg. Etter en stund trykket jeg på «neste-knappen» . Jeg tenkte ikke noe på at det er ulovlig å vise seg naken foran personer som ikke har samtykket. Jeg er så redd for at jeg har gjort noe galt!! Kommer jeg i fengsel? Og hva om noen tok bilde og finner ut hvem jeg er og deler bilder av meg naken?! Hva skal jeg gjøre? Skal jeg ta kontakt med polititet? Fordi jeg tror jeg har gjort noe ulovlig, men jeg vet ikke. Jeg vil ikke at foreldrene mine skal finne det ut!

Besvart 20.02.2019 08:06
 

Svar
Hei

Å sende nakenbilder til noen som ikke ønsker det, er ikke lov. Dette gjelder både for gutter og jenter. Dette handler om at mange opplever det som krenkende å plutselig få et nakenbilde de ikke har bedt om. 

Det høres ut som om det du har opplevd har vært et ærlig uhell. Så lenge du ikke har fått tilbakemelding på at noen opplevde dette som ubehagelig, er det ikke sikkert at det kommer noe i ettertid heller. Uansett dersom noen tar kontakt fordi det opplevde dette som ubehagelig, bør du be om unnskyldning.

Jeg forstår at du er bekymret og vil løse opp i dette uten at foreldrene dine får vite det. Siden du er over 18 år, kommer ikke politiet til å informere foreldrene dine, såfremt du ikke ønsker. Men husk at selv om du gjorde en feil, så fortjener du ikke at bildet ditt spres videre. Dette er #ikkegreit. Og ulovlig.

Siden du er bekymret og er i en litt kjip situasjon akkurat nå, anbefaler jeg deg å finne en voksen du stoler på som du kan snakke med. Dersom du går skole kan du ta kontakt med skolehelsetjenesten eller du kan dra innom Helsestasjon for ungdom der du bor. Problemer blir mindre når de deles, og helsesykepleiere (helsesøstre) har også taushetsplikt. 

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik er du trygg og smart på nett

Heder på en bærbar datamaskin (colourbox.com)

Internett er åpent for alle, og det er fort gjort å støte på ubehagelige personer eller innhold. Følg denne huskelista for å beskytte både deg og dine venner på nett!

Les mer

Hjelp! Det er nakenbilder av meg på nettet

Jente ser på mobilen sin og er lei seg (colourbox.com)

Her finner du konkrete tips til hvordan du får fjernet bilder på andre nettsider, og hva du gjør om noen har filmet deg uten ditt samtykke.

Les mer

Er det lov å sende dickpics?

Jente ser på mobilen på senga og ser sjokkert ut (colourbox.com)

Det er ikke lov å sende bilder av kjønnsorganet ditt til folk som ikke ønsker det. Dette regnes som seksuelt krenkende adferd og kan anmeldes.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett