Hopp til hovedinnholdet

Fingret meg mens jeg sov. Er det greit?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg var sammen med min kj i nesten ett år når dette skjedde og jeg lurer på hva jeg kan kalle det. Vi har hatt sex før, men dette var noe rart. Fordi når jeg våknet en morgen når han sov hos meg merket jeg at han fingret meg.. jeg prøvde da å late som at jeg sov.. han hadde tatt av meg trusa.. han prøvde også å pule meg.. han la seg oppå meg og begynte så å ha sex med meg.. mens jeg ett "sov".. jeg turte ikke åpne øynene mine så jeg fortsatte å late som at jeg sov.. etter en stund sluttet han, og gikk tilbake til at han fingret meg.. og når han endelig sluttet så "våknet" jeg.. og lata som at jeg ikke hadde fått med meg hva som hadde skjedd. Og jeg har jo sovet mens han har holdt på også.. men vet ikke hva jeg kan kalle dette. Tørr ikke snakke med noen, spesielt nå som ting er så komplisert. det blei slutt for en liten stund siden, så er ikke sammen med han lengre.. har ingen nærme å fortelle heller... hadde satt veldig stor pris på svar, og hjelp <3

Besvart 25.02.2019 11:09
 

Svar
Hei

Nei, det er ikke greit at han hadde sex med deg mens du sov. 

Det er bra at det forholdet er over. Slik skal man ikke oppføre seg mot andre, og det er i strid med norsk lov. 

Jeg er usikker på om du har en sak, men du kan snakke med politiet om det. De vil hjelpe deg å vurdrere om det bør anmeldes eller ikke. Han gjorde noe ulovlig, det er det ikke noen tvil om. Politiet kan svare på om det er mulig å bevise det, dersom gutten nekter for at det skjedde. 

Politiet har egne ungdomskontakter som du kan snakke med. 

Legger ved noen artikler du bør se på.

Masse lykke til :-)

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep