Hopp til hovedinnholdet

Søsteren min har hatt sex med meg mens jeg sov og hun er gravid....

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei,jeg har en storesøster som er keen på å pule, engang så pulte hun meg imens jeg sov, og nå så ble hun gravid. Hva skal jeg gjøre?

Besvart 08.03.2019 09:40
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Det du forteller om er et seksuelt overgrep begått mot deg av din søster. At hun fortsetter å si at hun vil pule er seksuell trakassering.

Det er bare en vei ut av denne vonde situasjonen. Du må snakke med noen du stoler på Du må sette ord på hva som har skjedd, og du må fortelle deg selv at dette ikke er din skyld - det er søsteren din som er ansvarlig for det som har skjedd. 

Dersom du har behov for å snakke med noen og være anonym, finnes det en Incesttelefon som er landsdekkende og døgnåpen; tlf. 800 57 000. Den er gratis fra fasttelefon og Telenor mobil. 

Du kan også ringe ringe Røde kors-telefonen for barn og unge på tlf. 80033321. Der kan du være anonym og snakke med en voksen person om alle slags problemer. Åpningstiden er mandag-fredag kl. 14:00 - 20:00.

Og du kan ringe Alarmtelefonen for barn og unge: telefonnummer 116111. Åpent kl. 15:00 - 08:00 (når barneverntjenesten har stengt). Døgnåpen telefon i helgene. Og du kan ta kontakt med barneombudet: Ring 22993950. Åpent kl. 09:00 - 15:00. På nett: barneombudet.no 

Også helsesykepleier på skolen eller barnevernet i din kommune kan hjelpe deg. (Du kan ta med en venn hvis du trenger det.)

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Seksuelle overgrep og krenkelser er ulovlig.

Les mer

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Overgrep fra noen du kjenner

To jenter snakker sammen (kripos.no)

Har noen du kjenner utsatt deg for voldtekt, seksuelle overgrep eller gjort noe med kroppen din som du ikke vil og som ikke er lov?

Da er det viktig at du sier ifra så du kan få hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep