Hopp til hovedinnholdet

Søskenbarnet mitt som er 4 år eldre har tatt på meg. Hva skal jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei det er en ting som skjedde for noen år siden og jeg forsto ikke da men nå kan jeg ikke slutte å tenke på det. Jeg var hos besteforeldrene mine og søskenbarnet mitt som er 4 år eldre enn meg og jeg lå i en seng og han begynte å ta på buksa mi og sa at den var fin og sånt og etter hvert tok han den av og begynte å se og ta på trusa mi. Flere ganger etterpå kom han bort til meg når jeg og han var alene, og han bare holdt meg fast uten å si noen ting og når det var noen andre i nærheten unngikk han meg bare. Jeg har også et søskenbarn som er 2 år yngre enn meg jeg og hun har alltid vært veldig nære. Vi snakket om det da og vi har snakket litt om det nå også for han var litt sånn mot oss begge. det er ekkelt å tenke på nå og vi vet ikke om det er noe vi bør snakke med foreldrene våre om? skulle ha sagt noe når det skjedde men vi var så små at vi ikke forsto helt at det han gjorde kanskje ikke var helt greit

Besvart 10.03.2019 15:04
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Så bra at du og har snakket med søskenbarnet ditt om du har opplevd. At hun har opplevd det samme, bekrefter nok følelsen du har om at dette var galt.

Jeg tenker at dette er noe dere må fortelle videre til noen dere stoler på. Det det eldre søskenbarnet deres har gjort mot dere er seksuelle overgrep. 

Det er mange barn som utforsker seksualitet med hverandre, men da er de jevngamle. Når han er 4 år eldre enn deg, og 6 år eldre enn søskebarnet ditt, er ikke dette noe som kan anses som seksuell utforsking. 

Snakk gjerne med helsesøster på skolen hvis du trenger å snakke med noen som har taushetsplikt i første omgang. Du kan også ta kontakt med en hjelpetelefon. Se vedlagt oversikt over gode hjelpetjenester. Jeg tror også foreldrene dine gjerne vil vite om det, sånn at de kan støtte og hjelpe deg når du trenger det.

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Seksuelle overgrep og krenkelser er ulovlig.

Les mer

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Overgrep fra noen du kjenner

To jenter snakker sammen (kripos.no)

Har noen du kjenner utsatt deg for voldtekt, seksuelle overgrep eller gjort noe med kroppen din som du ikke vil og som ikke er lov?

Da er det viktig at du sier ifra så du kan få hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep