Hopp til hovedinnholdet

Han tar meg på rompa og puppene!

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg går i 9.klasse. Jeg har nå i et halvt år blitt tatt på rompa og puppene av en gutt (noe jeg ikke vil) han hører ikke etter når jeg sier nei eller dytter ham bort. Det startet med å skje sånn en gang i uka, men de siste månene skjer det vær dag. Han tar ikke på vennene mine, men kaller dem hore og andre stygge ting (han har dårlig holdning til jenter og mener de ikke skal ha rettigheter) han er alene barne flyktning fra Afghanistan. Jeg sa ifra til venner i starten, men så fikk jeg høre at jeg ikke burde lage «big deal» og ta det som et kompliment. Det ble bare verre og jeg sluttet å si det til folk. Så holdt han meg fast (som vanlig) men denne gangen tokk han hånda i skrittet på meg. Da sa jeg det til venner og deretter til lærer som tokk det opp anonymt i klassen. Det hjalp lite... han har ingen respekt for forsterforeldrene sine og det er ingen måte å da han til å stoppe. Hjelp! Nå er jeg så redd for han at jeg vurderer å ikke komme på skolen til tider. Ha skal jeg gjøre?

Besvart 19.03.2019 21:05
 

Svar
Hei jente  (14)

Dette er ikke greit og ikke noe du skal godta. Dette er seksuell trakassering og er ikke lov. Det er derfor viktig at du sier i fra til ledelsen på skolen slik at de kan ta tak i dette. 

Det er veldig bra at du har sagt i fra til læreren, men som du sier ble det ikke bedre. Det neste du bør gjøre er å ta kontakt med ledelsen på skolen. De trenger å få vite at dette skjer og ta tak i dette. Du kan velge å ta kontakt med ledelsen selv eller sammen med en voksen, som foreldrene dine, helsesykepleier eller læreren din.

Du har rett til et trygt og godt skolemiljø, derfor håper jeg at du kan si i fra til en voksen en gang til! Jeg heier på deg!

Hilsen Helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Mann holder opp skilt med

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående får de rettighetene du har krav på. Vi har samlet noen eksempler på problemer du kan oppleve på skolen - og som ombudene kan hjelpe med.

Les mer

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep