Hopp til hovedinnholdet

Jeg ble utnyttet av noen på nettet, og jeg var ikke den eneste..

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Jeg føler meg brukt for kroppen min på nettet. De siste årene har jeg tenkt på og angret på ting jeg gjorde med en 17 år gammel engelsk mann i 2017. Jeg har lurt på om nakenbildene jeg sendte han var lovlige og om jeg fortsatt har bevis. Jeg ble svært emosjonelt knyttet til han og til og med etter han slo opp sendte jeg bilder når han ville, men jeg husker ikke om han hadde blitt 18 enda. Det er også et problem: hvor gammel var han? For han var både 17 og 18 i 2018. Jeg vet ikke om jeg kan få han i fengsel (jeg var ikke den eneste eller yngste) og jeg er redd for at foreldrene mine må se bildene eller lese/høre meldingene. Jeg er maktesløs av usikkerhet, men jeg føler et ansvar for å få han i fengsel. Jeg tenker på de som endte opp med større problemer enn meg, de andre som hadde deler av livet sitt ødelagt. Beklager den uoversiktlige meldingen. Jeg får nok neppe det svaret jeg vil ha, jeg må vel vente til jeg er gammel nok for å gjøre ting alene.

Besvart 27.03.2019 11:29
 

Svar
Hei

Så vondt å høre at du opplever dette! Slike ting skal ikke skje med barn og unge. 

Du var så ung når dette skjedde og dette er ikke din feil. DU KAN IKKE BLI SRAFFET FOR DETTE! Mannen utnyttet deg på en veldig urettferdig måte ved å vinne din tillitt og få deg til å like han. Dessverre er det flere barn og unge som opplever å bli utnyttet på denne måten. Du skriver at du ikke var den eneste og den yngste, noe som tyder på at denne mannen har  utnyttet flere barn. Dette er svært alvorlig, og IKKE din og de andre sin feil. 

Det er nesten umulig å vite hvor gammel han egentlig var, mange av de som forsøker å lure barn på denne måten gir seg ut for å være yngre enn de egentlig er. Uansett så er det han har gjort straffbart! Og han vil komme i fengsel dersom han blir dømt.

Jeg forstår at du ikke vil at foreldrene dine skal få vite om dette, virkelig. Men forsøk å tenk etter om det kan være en mulighet for at du kan be dem om hjelp. Fordi det du står i nå, alene, er for mange tøft og vondt. Foreldre vil det beste for sine barn og for å kunne hjelpe deg på riktig måte så må de få vite...

Dersom det er helt uaktuelt å snakke med de hjemme så kan du snakke med helsesykepleier på din skole eller be om hjelp på Helsestasjon for ungdom. De har taushetsplikt. Det viktigste er uansett at du ikke står i dette alene, men finner en voksen som du stoler på som du kan fortelle dette til. 

Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge for å få råd og hjelp.

I utgangspunktet vil du nok kunne tipse politiet anonymt om hendelsen. På denne siden kan du sende inn tips til politiet. For å gjøre internett tryggere trenger politiet at du melder fra.

De ønsker informasjon om identiteter, kallenavn og hendelser hvor barn og unge er usikre på hvem de snakker med, og intensjonene vedkommende har. Med slike opplysninger kan politiet danne seg et bilde av personene som er en trussel mot barn, og sette i verk tiltak både på og utenfor internett

Politiet ønsker nok helst å snakke mer med deg og få din forklaring, og hvordan dette kan gjøres har jeg ikke nok kunnskap om. Men du kan i allefall tipse anonymt. 

Du kan også ta kontakt med Politiet der du bor og høre om det er mulig å få hjelp fra dem uten at foreldrene dine får vite det. Og hvordan du skal gå frem.

Jeg ble litt bekymret for deg jeg nå. Og håper du finner en voksen du kan snakke med som kan støtte deg. Og slik at du får sagt i fra slik at denne mannen havner bak lås og slå, og slik at han ikke kan skade og utnytte flere barn.

Jeg heier på deg <3

 

 

 

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gjort noe dumt? Tilgi deg selv!

Gutt som grubler (colourbox.com).

Har du gjort noe du angrer på, som å såre en kjæreste eller svikte en venn? Sammen skal vi finne en måte du kan tilgi deg selv.

Skrevet av ungdomsjournalist Emilie

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Vet du hvem du chatter med?

Jente med mobil (colourbox.com)

Har du alltid kontroll på hvem du snakker med på nettet eller i sosiale medier? Og kan du egentlig vite hvem du chatter med?

Les mer

Er det lov å sende dickpics?

Jente ser på mobilen på senga og ser sjokkert ut (colourbox.com)

Det er ikke lov å sende bilder av kjønnsorganet ditt til folk som ikke ønsker det. Dette regnes som seksuelt krenkende adferd og kan anmeldes.

Les mer

Sånn kan du takle mas og press om nudes

Oppgitt jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Det er ikke så lett å vite hva du skal svare når noen maser om nakenbilder. Kanskje vil du ikke skuffe den andre, eller er redd for å bli avvist? Her er noen supre tips til hva du kan si!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett