Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd for at jeg aldri finner en jeg stoler nok på til å ha sex med.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er redd for at jeg aldri finner en jeg stoler nok på til å ha sex med. Jeg er ekstremt kresen på gutter og det er ikke bra. Og. Jeg har skjønslepper som blir med inn i vaginahullet når jeg tar noe inn dit (en børst idk) så det er veldig vanskelig å få noe inn dit. Jeg kommer aldri til å tørre å «dra de ut» når jeg he sex. Hva skal jeg gjøre?

Besvart 03.04.2019 17:38
 

Svar
Hei jente 16 år. 

Du vil finne en å ha sex med! Men det er fint å være kresen! Hvis man er kresen, har man vurdert nøye hvem man vil utforske og ha seksualitet sammen med. 

Hvis man er kresen orker man vanligvis ikke å ha tilfeldig sex. Da ønsker man å bli godt kjent med personen, snakke sammen gjøre ting sammen, sånn at man blir helt trygg på den andre. 

Kanskje er du en av de som ønsker å utforske og ha seksualitet sammen med en du er i forhold til? Det er omlag 19 % som har seksualitet med en venn. 

I de fleste forhold starter man som oftest med å holde hender, klemme og kysse. Etter hvert tar og føler man på hverandres kropper, først utenpå klærne, deretter innenfor. Når man kjenner seg klar for det kan man ta på hverandres kjønn. Før man kommer så langt kan det ha gått lang tid. Det er viktig å være tålmodig. Mange lærer seg å stimulere hverandres kjønn til orgasme før de har samleie. Da blir de trygge på hva den andre liker og de blir trygge på seg selv i situasjonen. 

Det er vanlig at en bretter kjønnsleppene til side før man fører noe inn, enten det er skaftet på en hårbørste eller en penis! Dette kan du øve på når du onanerer. Når jenta blir seksuelt tent blir kjønnet blodfylt, og dette gjelder også kjønnsleppene. Det er kanskje enda lettere å ha samleie når man har litt større kjønnslepper enn hvis man har helt små, for det er lettere også å selv brette de til side enn hvis de var helt små.

Her kan du lese hva jordmor og sexologisk rådgiver Trude Aarnes skriver om kjønnslepper.

Gutter som er litt modne og som har lest litt, forstår at pornoskuespillere er opererte og at vanlige jenter sjelden ser slik ut som de gjør.

Guttene er vanligvis ikke så opptatte av kjønnsleppene, men heller den ytre delen av klitoris og kanskje skjeden. De vet at det er her den største nytelsen er for jenta. Mange gutter er dessuten så opptatte av sitt eget kjønn, størrelse, skjevhet etc. at de ikke legger merke til kjønnsleppene før langt ut i et forhold. 

Vær stolt av deg selv, den du er og det du gjør. Nyt kroppen din, nyt kjønnet ditt. Onaner til orgasme for deg selv og lær deg å like og nyte alt ved kjønnet ditt. Ikke bruk tid på bekymring som kanskje aldri blir noe av.

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Normale eller unormale kjønnslepper?

Kjønnslepper

Intimbarbering gjør at jenters kjønnsorgan blir mer synlig, og mange jenter er usikre på om kjønnsorganet deres er normalt. Hva hvis den ene kjønnsleppen er større enn den andre, eller hva hvis de indre kjønnsleppene henger utenfor de ytre? Alt sammen er like normalt!

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Sex med en venn

Vennesex (colourbox.com)

Har du sex med en person du ikke kaller for kjæreste? Det er ikke uvanlig. Slike forhold bør også følge noen regler for å forhindre at en av dere blir såret. De viktigste kan du lese mer om nedenfor.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnslemlestelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnslemlestelse