Hopp til hovedinnholdet

Jente 14 blir utsatt for fysisk og psykisk vold hjemme.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har noe å si her. Jeg mener selv at jeg blir behandlet som trash og veldig dårlig hjemme. Jeg gjør det bra på skolen, leverer leksene mine til riktig tid og får alltid bra karakterer, men problemet er moren min. Uansett hva jeg gjør eller sier så hakker hun ned på meg, og ser ned på meg... Jeg er lei av det, ihvertfall når resten av søsknene mine for bra kommentarer tilbake for hva de gjør. Jeg har blitt slått, bokset i fjeset og sparket hjemme. Jeg vil veldig gjerne si ifra eller imot dem, men jo mer jeg gjør jo verre blir det.. Jeg kan si hel ærlig at jeg ikke gjør noe. Jeg er jo en utlending, men er født her. Mamma, og de som er eldre enn meg er jo ikke fra Norge, og det verste er da at de trur de får lov til å være voldelige... Jeg vil bare dra vekk fra familien min og kanskje få en ny, men vil liksom ikke miste dem, for uansett hva de gjør er de jo familien min... Jeg trenger bare hjelp av dere... Jeg vil ikke bo her lenger

Besvart 03.04.2019 17:09
 

Svar
Hei

 

Det er ikke lov å slå, sparke, eller bokse noen i fjeset. Barn og unge skal ikke ha det slik som du beskriver.

Jeg anbefaler at du snakker med noen andre voksne om dette, f.eks. en lærer eller helsesykepleier. De kan hjelpe deg med å få kontakt med noen som kan hjelpe deg videre. Jeg tenker at barneverntjenesten er de som må hjelpe deg med å få en bedre livssituasjon. Det vil nok bli vanskelig en periode. De andre i familien din vil nok bli opprørte og sinte på deg, men det er viktig å huske: Det er ikke du som gjør noe galt her, det er de som bruker vold mot deg som gjør feilen. Og ting pleier å gå seg til etter hvert.

Hvis du ønsker det, kan du ringe Alarmtelefonen for barn og unge og prate. Det er gratis. Vi kan også hjelpe deg med å få kontakt med barneverntjenesten, hvis du vil.

 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Jente ringer (foto: 116111.no)

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Lever du mellom to kulturer?

To jenter (colourbox.com)

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold