Hopp til hovedinnholdet

Hjelp etter overgrep.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Storebroren min (16) driver å kaller meg deilig og sexy osv. Jeg liker det ikke. Og når jeg dusjer kommer han gjerne inn og tar på meg. Jeg prøver å dytte han vekk men han tvinger meg. Og noen ganger drar han meg ned i dusjen (vi har stor dusj) så jeg ligger på bakken. Da sprer han bena mine når jeg kjemper imot. Han begynner å slikke meg nedentil og tar dusjhodet inn til tissen min. Det er så deilig! Men jeg vil gjøre det alene og ikke bli tvingt til det! Hva skal jeg si til mamma?

Besvart 26.04.2019 08:15
 

Svar
Hei jente 13 år. Tusen takk for mailen din. Vi forstår at du ikke vil at broren din, skal tvinge deg til å gjøre ting med kroppen din som du ikke vil. Kroppen din er det du som bestemmer over. Hvis en bror eller søster tvinger et søsken til å gjøre det du beskriver, så heter det incest. Det han gjør mot deg er ulovlig.
Vi synes at du skal være ærlig med din mor og fortelle henne akkurat det du har skrevet til oss. Synes du det blir for vanskelig kan du også snakke med andre voksne du stoler på, som en lærer, en helsesøster eller en lege.
Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111, hjemmeside: www.116111.no eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på 800 57000, hjemmeside: www.incest80057000.no
Vi ønsker deg masse lykke til!
 
mvh
 

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Seksuelle overgrep og krenkelser er ulovlig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit