Hopp til hovedinnholdet

Er dette et overgrep?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg vet ikke om det er god nok grunn til å være lei seg, men jeg er det. Igår var jeg på byen. Da jeg var på vei hjem kom det to gutter og spurte om jeg skulle bli med på nach. Jeg ble med. Han ene stakk etterhvert og det var bare meg og han andre igjen. Da han begynte å bli litt klengete sa jeg at jeg snart burde komme meg hjem, men det ville ikke han. Han sa at jeg skulle drikke og ikke dra, imens han kysset meg. Flere ganger sa jeg at jeg burde dra hjem, men det virket ikke som han respekterte hva jeg ville. Han kledde av meg til undertøy. Jeg skulle til å ta genseren min for å kle på meg igjen, men da bare kastet han den bort og tok på meg. Han ba meg suge han. Jeg gjorde det en stund, men sa at nå var det nok og at jeg ville hjem. Han sa: «du skal suge meg, så skal jeg knulle deg, så kan du dra hjem» vi pulte til slutt. Jeg var med på det, men sa flere ganger at jeg ville hjem. Idag føles det så ubehagelig. Jeg har tenkt mye på det og er lei meg. Han var voldsomogtokkvelertak.

Besvart 20.05.2019 09:08
 

Svar
Hei 
 
 Hei Jente 20 år. 

Takk for din henvendelse.

Det er trist for oss å lese at du har det vondt, og at du har opplevd noe som ikke er greit.
Det skal alltid være et gjensidig samtykke fra begge parter som skal utføre seksuelle handlinger, så selv om du kanskje var med på det litt er det alltid lov til å ombestemme seg. Her burde han ha respektert at du ikke ville, og ikke tvunget deg til å ha sex. Du har blitt utsatt for et seksuelt overgrep og vi tenker at det kan være fint for deg å snakke med en voksen om dette.

En trygg voksen kan være foreldrene dine, tante/onkel, fastlege eller helsesøster på skolen. Hvis du ønsker å snakke på telefonen med noen som ikke kjenner deg, kan du ringe Alarmtelefonen for barn og unge på tlf 116 111, nettside www.116111.no og/eller ringe Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på tlf 80057000, nettside www.incest80057000.no . På disse telefonene kan du også være anonym om du ønsker det.
 
Masse lykke til.

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Overgrep fra noen du kjenner

To jenter snakker sammen (kripos.no)

Har noen du kjenner utsatt deg for voldtekt, seksuelle overgrep eller gjort noe med kroppen din som du ikke vil og som ikke er lov?

Da er det viktig at du sier ifra så du kan få hjelp.

Les mer

Voldtekt på fest

Soverom (colourbox.com)

Ungdomsvoldtekt kjennetegnes ved at det skjer mellom jevnaldrende ungdommer som kjenner hverandre fra før, ofte på fest. Det har nesten alltid vært alkohol med i bildet, og det skjer med både gutter og jenter.

Husk at det ALLTID er feil når noen tvinger seg til seksuell kontakt og du ikke vil.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep