Hopp til hovedinnholdet

muslimsk jente redd for å bli tatt med ut av landet

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en muslimsk jente jeg har har hatt kjæreste foreldrene mine har funnet ut det jeg tror dem lurer meg dem sier til meg vi skal reise ut men jeg tror dem skal sende meg til hjemmelandet jeg trenger hjelp jeg er redd for å ikke komme tilbake til Norge jeg har vært i barnevarnet før men jeg tør ikke si noe til barnevarnet fordi kanskje dem lurer meg ikke men jeg vet ikke jeg har en følelse bare jeg er sikkelig bekymret for at jeg skal ikke komme tilbake til Norge

Besvart 04.07.2019 19:22
 

Svar
Hei jente 16 år

Jeg tenker det er viktig at du kontakter barnevernet.  Du trenger noen som kan hjelpe deg med å finne ut av om det er fare for at du blir tatt med til hjemlandet og ikke får komme tilbake til Norge.  Du høres veldig bekymret ut og det er viktig at du får rask hjelp.

Du er velkommen til å ringe Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. Her kan du være anonym og få en voksen å snakke med. Vi kan også hjelpe deg med å kontakte barnevernet.

 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Du kan ringe oss på telefonnummer 116 111. Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene våre åpne hele tiden. Du velger selv om du vil være anonym.

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Skal du til utlandet og er redd for å bli etterlatt?

Norsk pass (colourbox.com)

Er du redd for at du kan bli forlovet, giftet bort eller etterlatt i utlandet mot din vilje? Da er det viktig at du søker hjelp i Norge.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tvangsekteskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tvangsekteskap