Hopp til hovedinnholdet

Broren min runker når vi sover sammen på hytta, han har prøvd å kle av meg.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg så pappa ta inn noe hvitt bomull ting inni tissen til min 10 års søster, er dette normalt? Jeg har også en bror og på hytta sover i lag, jeg ligger sånn at jeg ser på han, og har øyene mine halvåpne, jeg har sett han røre tissen sin å ta den fram og tilbake når vi sover sammen, de siste gangene har det kommet ut noe hvitt ut av den det spruter ut, det har kommet på meg og det er så slimete og ekkelt, og hver gang dette skjer så går han på do, hva er det hvite? Han har også prøvd og ta av meg trusa det er så kleint og ekkelt, hva om han ser meg naken?

Besvart 30.07.2019 17:23
 

Svar
Hei

Det er veldig fint at du spør om dette. Du har mange tanker om hva som er normalt og hva du opplever. Det er fint. Det er ikke greit det broren din gjør. Alle gutter tar på tissen sin, og runker, men dette bør de gjøre når de er alene. Det er i hvert fall ikke greit å gjøre det sammen med søstra si. Det hvite som kommer ut er sæd, gutter får sædutløsning når de runker. Her kan du lese mer om det.

Du bør snakke med foreldrene dine eller en annen voksen du kjenner om at broren din har prøvd å ta av deg trusa. Du bør også si til han at det ikke er greit. Han trenger ikke se deg naken. Dersom du ikke kan snakke med noen i familien, kan du snakke med helsesykepleier på skolen når du begynner igjen. Frem til dette, synes jeg du kan si at du ikke vil sove i samme rom som broren din.

Når det gjelder det du så pappan din gjøre, så vet jeg ikke hva det kan ha vært. Om han har hjulpet henne med å vaske seg, eller at hun har fått mensen tidlig, så han skulle hjelpe med for eksempel tampong. Du bør spørre han eller moren din om dette. Du kan selvsagt også snakke med søsteren din om det.

Dersom man blir utsatt for seksuelle overgrep hjemme, eller noe ikke føles greit, bør man ALLTID si ifra til en voksen man stoler på. Du får også her en oversikt over ulike hjelpetjenester du kan ringe eller chatte anonymt med, hvis du vil. Da kan du lese mer her.

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva sier loven om seksuelle overgrep?

Trist jente sitter på senga (colourbox.com)

Vi har samlet en oversikt over lovbestemmelser i straffeloven som omhandler seksuelle overgrep.

Les mer

Seksuell erfaring med søsken?

To i en seng (colourbox.com)

På ung.no får vi spørsmål om hva som er greit og ikke greit av nærhet og berøring. Også når det gjelder søsken og andre i familien.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep