Hopp til hovedinnholdet

Når får jeg hår under armene?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Jeg er en gutt på 14 år å har at hår på penisen nesten 2 år, å jeg lurer på når jeg får det under armene? En ting til jeg tenker pære på seksuelt!

Besvart 18.08.2019 17:47
 

Svar
Hei gutt 14 år. 

Det er vanskelig å si når du vil få hår under armene. Pubertets tegnene kan komme forskjellig hos de forskjellige. Noen får først hår på armene, deretter under armene og så på kjønnsorganet, mens det hos andre er omvendt. 

Det er vanlig å bare tenke seksuelt i den alderen du er i nå. Det er som om alle tanker plutselig kretser rundt kropp, kjønn og seksualitet. Det er fordi det lages så mye hormoner i kroppen. Det kan ta litt tid før en føler at en har mer kontroll. 

Det hjelper å onanere jevnlig til orgasme. Da går kåtheten over for en stund. Mange onanerer om morgen i dusjen før skolen, når de kommer hjem og før de sovner. Andre onanere sjeldnere og andre igjen, oftere. 

Hvis du får seksuelle tanker og det ikke passer å onanere, kan du avlede deg selv, tenke på noe annet. Hvis du er på skolen, kan du følge med på faget og være aktiv i timene. Da vil de seksuelle tankene og den fysiske reaksjonen avta ganske raskt. I friminuttene kan du snakke med folk, tenke på kjedelige eller triste ting. Da går også den seksuelle tenningen over. 

Nyt kroppen og kjønnet ditt!

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesykepleier/spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Gutter og puberteten

Gutt i dusken (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnslemlestelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnslemlestelse