Hopp til hovedinnholdet

Vi har en trend på skolen, men jeg vil ikke være med på det!

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, det er en trend på skolen som kalles mashallah. Der man skal slappe en som har klipt seg i nakken eller bakhodet. Jeg liker det ikke, hvordan kan jeg stoppe dette?

Besvart 02.09.2019 21:14
 

Svar
Hei gutt 14 år!

Takk for at du sender inn spørsmål til oss, for å hjelpe deg selv og dine medelever! Det er godt gjort av deg og modig, så vær stolt av deg selv for at du tar tak i dette. 

Svaret er kort og godt: snakk med en lærer. De har ansvaret for at elevene har det fint på skolen.

Gå forbi lærerværelset eller si at du skal bare spørre om noe når timen er over for eksempel ,hvis du syns det er vanskelig å gå fram. Så kan du si det da.

Eller så sender du et brev, hvor du skriver akkurat det du sa nå.

Gjerne snakk med foreldrene dine om dette, for at du også kan få det bedre med det, og de kan også ta kontakt med læreren hvis du ønsker det.

Du kan også snakke med vennene dine om at du syns at dette ikke er greit, og at du syns at dere skal heller gå fram som et godt eksempel. Når du forteller hva du syns, og hvor du står kan det også være at andre gjør det samme.

Uansett så gjør man mye fint ved å gå fram som et godt eksempel og vise at man behandler folk med kjærlighet, omsorg og respekt. Uansett hvem de er og hvilket klassetrinn de går på.

Hold hodet hevet, og rett rygg og tenk at du gjør noe du selv syns er riktig. Om du da får kommentarer fra andre på det, så vet du inni deg at du gjør noe du syns er bra, og at det er det viktigste.

Det er tydelig at skolen bør ta tak i hvordan det er sosialt, og med ditt bidrag så kan det bli bedre. Ønsker deg lykke til. Artiklene under kan hjelpe deg.

Vennlig hilsen rådgiver innen atferdsvitenskap, ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar om: mobbing

Trist gutt (colourbox,com)

Lurer du på hva du kan gjøre om vennen din blir mobbet? Har du dårlig selvtillit og sliter med mobbing? Få svar på dine spørsmål om mobbing her.

Les mer

Ti tips for et bedre klassemiljø

Spiller bordtennis på skolen (colourbox.com)

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din.

Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer

Hvordan skape en skole hvor alle kan være seg selv?

Ungdom på skolen

I samfunnet har vi mange uskrevne regler som forteller oss hva som er akseptabelt og forventet av oss. Disse reglene kaller vi for normer. Normer har mye makt, og bestemmer hva vi ser på som normalt og hva vi ser på som annerledes.

Les mer

Slik er du en god venn

To venninner på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit