Hopp til hovedinnholdet

En mann tok på tissen til hunden min. Er dette ulovlig?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Gikk tur med hunden min og møtte på en mann. Han var ganske skummel og så røykte han. Hunden min liker veldig godt å hilse på folk og denne mannen gikk bort til henne og hun begynte å hoppe og ble veldig glad. Han sa ingenting, bare satte seg ned og begynte å kose med henne. Etter hvert var ikke hånda på pelsen hennes lenger, men han satt der fortsatt. Er ganske sikker på at han tok den under henne og tok på tissen hennes. Hun begynte å pipe og ble veldig ukomfortabel, så det var tydelig at det var noe han gjorde. Jeg drog i båndet og fortet meg bort fra mannen med en gang jeg merket det. Var veldig ekkelt og synes synd på hunden min. Er dette ulovlig? Hva burde jeg gjøre?

Besvart 05.09.2019 14:13
 

Svar
Hei

Jeg forstår at dette var en ubehagelig opplevelse for deg. Det er ulovlig å "foreta seksuelle handlinger med dyr", jf. dyrevelferdsloven

Vi kan imidlertid ikke gi deg et sikkert svar på om dette var ulovlig eller ikke, spesielt siden du er usikker på hva som mannen faktisk gjorde. 

Hvis du ønsker det, har du muligheten til å politianmelde mannen. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dyremishandling

Hund (colourbox.com)

Mange dyr lider – enten fordi de ikke blir tatt ordentlig vare på, eller fordi mennesker med vilje piner dem. Hva sier loven om dyremishandling, og hva kan du gjøre med det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit