Hopp til hovedinnholdet

Røde prikker etter barbering

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Når jeg shaver vaginaen så får jeg ofte røde prikker og irritasjon. Jeg bruker en gel førr sensetive områder og etter på går over m en krem som skal gjøre at d ikke blir irritert, men når jeg bruker den kremen svir d bare. de prikkene er ille, og d svir utrulig mye. Har prøvd en krem som ska svi bort hårene, men d samme skjer, bare at det ikke er like ille. Er det noe jeg kan gjøre med det? Synes det bare er irriterende med hår der nede og kløende. Men prikkene jeg får kan være så ille at det bare røde prikker der. Kan såvidt se huden under. Plis hjelp. Hilsen er fortvilt 15åring

Besvart 05.09.2019 15:05
 

Svar
Hei jente 15 år.

Jeg skjønner veldig godt at dette er et problem for deg. Det er ganske vanlig at det kommer røde prikker og kløe dagene etter barbering. Det skyldes at huden er irritert og at små harde hår som er kuttet gnisser. Noen ganger får man små kviser etter barbering. Det kan komme fordi håret snurrer rundt seg selv og begynner å vokse innover i huden igjen. Det inngrodde håret kan gi en betennelse i huden og i hårsekken som ligner på små kviser. Det er ikke lurt å klemme disse kvisene da man kan få arr eller en bakteriell hudinfeksjon på toppen.  

For å få den beste barberingen er det viktig å bruke et skarp og rent barberblad, og helst et nytt. Det er ikke slik at dyre barberblad er best. I tillegg vil man oftere kunne skifte blad for hver barbering om det koster litt mindre, slik at man får friske blad med mindre bakterier.

Ha god hygiene og vask området godt før barbering. Bruk mye varmt vann for å gjøre hårene myke. Du kan også bruke barberskum eller barbergele men la denne sitte på noen minutter før du begynner barberingen. Barber alltid MED håret, ikke mot! Barberer du mot vil du lettere få røde prikker. Etter barberingen er det fint å smøre huden med fuktighetskrem uten parfyme.

Samme hva du bruker vil det sitte igjen noen små "stubber". Dette fordi du ikke klarer å få med hårroten.

Jeg legger ved en artikkel du godt kan lese. Lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fjerne hår eller ikke? Tips og råd

Barberhøvel (colourbox.com)

Er det vanlig å fjerne hår i underlivet? Hva med annet kroppshår og hår i ansiktet? Vil du ha det eller vil du fjerne det? Hvordan fjerner du det i tilfelle?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnslemlestelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnslemlestelse