Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min er muslim og jeg er usikker på fremtiden vår.

Jente 17 år
 

Spørsmål

jeg har en kjæreste som er 19 og muslim. han er mye hos meg men jeg har ikke sett hans familie. vi har hatt en liten fortid, og har klart å gå igjennom utroskap og juging. vi har kjent hverandre i 7 mnd. han er veldig glad i meg og jeg i han. jeg har mast litt om å hilse på familien hans men han tar ikke meg med hjem. han juger også til foreldrene sine om meg. han har løyet hos min familie om yrkene til foreldrene hans og er egentlig jobbløse. dette vet min mamma og pappa nå. fetteren hans har nettopp blitt giftet bort til kusina og jeg er litt usikker på vår fremtid. vi har snakket om å gifte oss og få barn men vi skal vente sier han. og jeg er ikke sikker på hvordan jeg skal få sett den familien. jeg er x muslim fordi jeg bor i norsk fosterhjem. men kan konversere til muslim om det hjelper. han betyr mye for meg men vil ikke bli tatt fra meg barna eller bli løyet til noe særlig mer. har lyst til å gifte meg med han når den tiden kommer. han er sunni muslim om det hjelper på mittsvar.

Besvart 18.09.2019 20:22
 

Svar
Hei

Så fint at du søker hjelp for dette!

Å leve mellom to kulturer er vanskelig og det er kanskje det kjæresten din føler på når han ikke vil ta deg med hjem og juger til foreldrene sine. Noen ungdom føler seg presset til å leve et dobbeltliv, der løgn kan føles som eneste utvei. Det er forståelig at det gjør deg usikker på deres fremtid og det er nok lurt å finne ut av noen ting.

Det er forskjell fra en muslimsk familie til en annen når det gjelder hvilke regler de har i familien sin. Kanskje ville du forstått kjæresten din sin oppførsel bedre hvis du visste mer om hvordan hans familie tenker? Du bør snakke med han å si noe av det du skriver til oss. Fortell at du ønsker å være sammen med han, men er usikker på deres forhold når du ikke får møte familien hans. Vis interesse og vært oppriktig interessert i å høre hvordan familien hans tenker om kjæresteforhold. Forsøk og ikke vær dømmende til det han sier, men snakk sammen om det. 

Snakk gjerne med helsesykepleier på skolen hvis du trenger en nøytral voksen å snakke med dette om.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Lever du mellom to kulturer?

To jenter (colourbox.com)

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tvangsekteskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tvangsekteskap