Hopp til hovedinnholdet

Overgrep fra en venn.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 13 år og jeg har opplevd et overgrep fra en av min bestevenn. Hun begynte og holde meg fast og bandt meg som at jeg ikke kunne røre meg, også tok hun av meg genseren og bh min og begynte og ta på puppene mine. Også hadde hun en kniv og prøvde og skade meg, jeg begynte og gråte og stoppe henne, men hun hørte ikke på meg. Det er en liten stund siden det skjedde, men hun har også gjort det flere ganger mot meg og bundet meg fast og tatt av genseren og buksen min. Jeg vet ikke om jeg skal si dette til eller bare holde det hemmelig

Besvart 01.10.2019 21:54
 

Svar
Hei

Det du beskriver er ikke greit. Det er fint at du tar kontakt med ung.no. 

Jeg tenker at du bør snakke med noen om dette. Du bør også unngå å være alene med venninnen din igjen. Det er du som bestemmer over din kropp og hvem som skal få gjøre noe med den. Og det er forståelig at det er vanskelig for deg å sette grenser for bestevenninnen din, hvis hun ønsker å være dominerende og ta seg til rette på den måten du beskriver.

Det hun gjør med deg er ikke lov. Hun bør få hjelp av andre til å forstå hvordan hun kan bli bedre på å respektere andre sine grenser. Noen voksne bør få vite om dette. Snakk gjerne med helsesykepleier på skolen. Du bør også snakke med helsesykepleier og de voksne hjemme hos deg. Noen voksne kan hjelpe deg å legge en plan for hva som er lurt for at du skal unngå å komme i en liknende situasjon igjen. Og kanskje du trenger å snakke om det du har opplevd, som sikkert var både skremmende og ubehagelig.

Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Seksuelle overgrep og krenkelser er ulovlig.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep