Hopp til hovedinnholdet

Sensitivt penishode, vondt når laken kommer borti. hva kan jeg gjøre?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en mann på 20 som nylig har begynt å bli veldig seksuelt aktiv (endelig). Har bare et problem og det er at penishodet mitt er ekstremt sensitivt. Jeg har gjort en del research og funnet ut at dette kan være fordi forhuden er for trang, og riktignok så går forhuden naturlig litt tilbake og bare tuppen av penishodet vises. Det er mulig å dra helt tilbake, men jeg kan ikke la partneren min ta på fordi det gjør for vondt. Har lest at man kan omskjæres, men går det an å bare trekke tilbake å prøve å bli vant til det? evt. hvor lang tid vil det ta før man blir vant til det? eller anbefaler dere omskjæring? Gjør vondt bare lakenet på dyna er borti. Leste noe om premature ejaculation, vet ikke hvor relevant denne infoen er men jeg kommer vanligvis etter noen minutter. Tusen takk for svar!

Besvart 01.10.2019 18:24
 

Svar
Hei gutt 20,

Så flott at du er blitt seksuelt aktiv!

Penishodet er proppfull av følsomme nerveendinger, og er supersensitivt. Etterhvert når man har hatt mer sex, vil slimhinnen kunne bli litt tykkere som følge av friksjon, og da også litt mindre sensitiv. Man trenger ikke å omskjære seg for å få denne effekten. Du kan fint trekke tilbake forhuden for å bli mer vant til følelsen ja.

Når forhuden er for trang, har sannsynligvis området som vanligvis er dekt av denne sjeldent blitt stimulert eller utsatt for friksjon. Da kan det være så ekstremt sensitivt at det blir smertefullt slik som du beskriver. Hvis du fortsatt har problemer med trang forhud, kan det være lurt å ta opp dette med legen. I første omgang forsøkes ofte strekkeøvelser med krem. Man kan også bli operert uten å fjerne forhuden om man ønsker det.

Det er vanskelig å sette en tidsfrist for hvor lang tid det tar før man blir vant med det. Det er en gradvis prosess over flere måneder.

Prematur ejakulasjon, altså at man kommer for fort i akten er et ganske vanlig problem. Hvis du føler at du kommer såpass fort at det ødelegger sexen, kan det være aktuelt å gjøre noe med det. Nyttige tips er treningsøvelser, kondom eller eventuelt kremer som du kan lese mer om her.

Jeg håper du fikk svar på noe av det du lurte på, og ønsker deg alt vel og lykke til videre!

Med vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trang forhud

Boxershorts (colourbox.com)

Trang forhud er noen ganger et problem for gutter. Noen har hatt problemer med det og blitt operert når de er små, mens andre opplever dette når de kommer i pubertet.

Les mer

Å komme for fort

Par i senga (colourbox.com)

Sliter du med at sædutløsningen kommer for raskt? Eller har du en kjæreste som sliter med det? Her kan du kanskje finne noen råd som kan hjelpe.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnslemlestelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnslemlestelse