Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre for å fikse trang forhud ?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, har en følelse av at jeg har en trang forhud. Hva kan jeg gjøre for å fikse det?

Besvart 01.10.2019 12:07
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. 

Noen gutter har trang forhud, 1 til 2%. Dersom du ikke klarer å trekke den helt tilbake over penishodet eller det gjør vondt når du forsøker kan forhuden være for trang.

Det du kan gjøre selv er å bruke en krem som inneholder kortison og så forsøke å trekke forhuden forsiktig bakover hver morgen og kveld i 7-8 uker. Det skal ikke gjøre vondt eller blø. Hjelper det, men begynner det å bli vondt igjen kan du gjenta behandlingen.  Dersom det ikke blir bedre kan du kontakte helsestasjon for ungdom eller fastlegen din for å få en vurdering i forhold til et kirurgisk inngrep, eller en krem som er sterkere enn den du får reseptfritt på apoteket.  Det er ikke ofte det er nødvendig med kirurgi, men noen trenger hjelp til å trekke forhuden helt tilbake. 

Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med.

 

Lykke til Vennlig  hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trang forhud

Boxershorts (colourbox.com)

Trang forhud er noen ganger et problem for gutter. Noen har hatt problemer med det og blitt operert når de er små, mens andre opplever dette når de kommer i pubertet.

Les mer

”Gutteplager” – små og større plager fra penis og i underlivet

Gutt ser på underliv (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper på penis som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje penishodet er litt rødt? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnslemlestelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnslemlestelse