Hopp til hovedinnholdet

Jeg har vært i slåsskamp, men er 14 år. Kan jeg straffes?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg var i slåss kamp etterskole tid og da var det en person som prøvde å slå meg også banka jeg han og etter det løp moren hans til meg og dytta meg hun var også på vei til å slå meg. Men jeg sendte gutten til sykehuset også ble jeg anmeldt av syke huset og moren så 2 anmeldeser, men jeg brukte bare selvforsvar. Så tilkalte skolen meg moren min og faren min på et møte og da snakka vi om hva som skjedde også etter det ble jeg utvist for 2 dager også sa de at barne vernet er innblanda og politiet, men så sa politi mannen at jeg mest sannsynlig kommer til å bli straffa og jeg lurer på hva straffen kan være? Fordi jeg er ikke 15 og jeg er 14 år og fyller 15 12.mars 2020

Besvart 28.10.2019 12:26
 

Svar
Hei

Det var trist å høre at du har vært i slåsskamp, jeg håper du slipper å oppleve det igjen. Du er under den kriminelle lavalder, så du kan ikke bli straffet. Men politiet eller du, eller den du var i slåsskamp med, kan be om at saken skal behandles i konfliktrådet for å få løst opp i konflikten deres. Det er frivillig å møte i konfliktrådet, så det er helt opp til deg og han du var i slåsskamp med, om dere vil møtes der.

I konfliktrådet får alle sammen mulighet til å prate om det som skjedde, hva alle tenkte og følte når det skjedde og i tiden etterpå, og hvordan dere skal klare å komme dere videre og få det bedre. Det er alltid noe å snakke om, og det kan være lurt for dere å møtes der. Det er ikke en straff, og det er frivillig å møte i konfliktrådet, og det er en nøytral mekler som avholder møtene. Alle kan ha med seg en støtteperson i møtet, og veldig ofte ender det med en avtale alle kan godta. 

Lykke til!

Hilsen konfliktrådet i samarbeid med ung.no

www.konfliktraadet.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bruk Konfliktrådet

Hender (colourbox.com)

Konfliktrådet hjelper vanlige mennesker i en konfliktsituasjon, helt gratis. Meglere fra konfliktrådet hjelper deg å finne en løsning på alle typer konflikter - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

Les mer

Lovbrudd av de mellom 15 og 18 år

Gutter i hettejakke

Du er over den kriminelle lavalderen, men likevel ikke myndig. Hvilke regler gjelder for deg mellom 15 og 18?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold