Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd for at en jeg kjenner ikke har det bra

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg skriver ang. en 6 år gammel jente på jobb. jeg jobber som trener i en turnforening, jeg er redd for at hun kanskje ikke har det så bra hjemme eller i sitt tidligere hjem muligens ( hu bor hoss besteforeldrene i fra hva jeg har oppfattet) jeg har snakket med sjefen om hva vi kan gjøre. men er usikkere. prøver gjerne nye ting, men gir opp raskt og blir sur om hun ikke klarer alt det di andre kan. Vært voldelig/ aggressiv og frekk mot andre i partiet og mot hjelpe-trener en del ganger. Har en tildens til å vandre av gårde, in på andre stasjoner og ikke så glad i å følge beskjeder. Har ikke lyst til å snakke, snur ryggen eller springer vekk om vi prøver å snakke med henne (har ikke sprunget ut av bygget, men har truet med å springe vekk/hjem). Oppdaget at når hun blir sur (ofte uten noen klar grunn) så hvisker hun ting til seg selv. Ord og setninger som: jeg er dom. jeg er ubrukelig (noe som blir gjentatt ofte). jeg kan ingenting. Du burde ha kvelt meg, jeg må på sykehuset.

Besvart 01.11.2019 16:06
 

Svar
Hei

Dette høres ikke greit ut og jeg forstår så godt at du blir bekymret for denne jenta. 

Det er veldig fint at du har lagt merke til at hun har det vanskelig og ønsker å hjelpe henne. 

Det er viktig at du tar kontakt med barnevernet dersom du er redd for at jenta ikke får god nok omsorg. Du trenger ikke å være sikker på at noe er galt. Har du en magefølelse på at barnet ikke har det bra bør du ta kontakt. Du kan ringe til barneverntjenesten i kommunen og diskutere saken anonymt.

De vil kunne gi deg gode råd på hva du bør gjøre - om dette er en sak som bør meldes eller ikke og evt. hva som blir viktig i videre oppfølging av jentas psykiske helse. 

Lykke til!

Med vennlig hilsen psykolog

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Jente ringer (foto: 116111.no)

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit