Hopp til hovedinnholdet

Er det farlig å snuse når man bruker medisiner for Angst og ADHD?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei er det farlig å snuse når man bruker medesiner for Angst og ADHD? Spørr for en ven

Besvart 31.10.2019 13:56
 

Svar
Hei jente 14,

Så vidt jeg kjenner til skal det ikke være mer eller mindre farlig å bruke snus når man bruker medisiner for Angst og ADHD, men nå vet ikke jeg hva slags medisiner for Angst og ADHD vennen din står på.

Jeg ville bedt vennen om å kontakte fastlegen, for å høre om det er farlig. Legen har taushetsplikt, og kan ikke gå videre med det hun spør om. 

Som lege vil jeg generelt fraråde snusbruk, spesielt når man er under 18. Du kan lese mer om snus i vår artikkel: Fakta om snus

 

Jeg håper du fikk svar på noe av det du lurte på, og ønsker deg alt vel og lykke til videre!

Med vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om snus

snusboks

Hvordan føles det å snuse? Er det helseskadelig og hva er aldersgrensen? Hvor lang tid tar det å bli avhengig? Er snus farligere enn røyk? Her får du forhåpentligvis svar på alt du lurer på om snus.

Les mer

Vil du slutte å snuse?

Bilde av snusboks og hender (www.helsedirektoratet.no).

Det er vanskelig å slutte med snus, men det er mulig. Kanskje du bare skal hoppe i det? Her får du forslag til slutteoppskrift.

Les mer

Hva er ADHD?

hodet i hender (colourbox.com)

Daniel sitter ved pulten sin i klasserommet, men han hører ikke etter. Lærerens stemme føles som en grøt av lyd. Han snur seg og roper ut i rommet. Han kjeder seg. Læreren ber ham være stille. Daniel tar opp blyanten og slår den taktfast i pulten. Det bråker. Læreren blir sur. Klassekameratene ler. Daniel er ingen bølle. Han gjør så godt han kan.

Les mer

Gode vaner for en sunn hverdag

Spiser foran datamaskinen (colourbox.com)

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør at du kan gjøre din hverdag sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit