Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ha femkant og gjør det vondt?

Annet 15 år
 

Spørsmål

Hello! Det er et spørsmål jeg har lurt på en stund og det er om jeg kan ha femkant og om det gjør vondt? Jeg er nemlig bifil og har lyst til å bli pult av en jente som har en penis også lyst til pule en gutt med vagina, men betyr det at det er noe galt med meg? Please svar fort!

Besvart 01.11.2019 17:39
 

Svar
Hei du, 15 år. 

Du kan ha seksualitet med flere hvis du vil, og de du har seksualitet sammen med også vil det, og at de er på samme alder som deg. 

En kan tenke mange seksuelle tanker og lage seg fantasier og indre bilder. Det er vanlig. Slike fantasier kan også bli noe en ønsker å gjøre.

Du kan helt fint ønske å ha samleie med en jente som har en penis og en gutt som har en skjede. Det er ikke noe galt med deg! Det er mange som kan ha slike ønsker, tanker og fantasier. 

Hva du tenker på, fantaserer om, når du onanere er det ingen som har noe med. Tanken er fri. 

Samtidig er det viktig at du vet at den seksuelle lavalder er 16 år. Vi har denne loven for å beskytte barn og unge ungdommer mot overgrep fra de over 16 år og voksne. Vi har også denne loven for å beskytte barn og unge ungdommer mot å ha seksualitet med en annen/andre før de er klare for det fysisk/kroppslig og psykisk/tankemessig. 

Hjernen er i utvikling fram til omlag 25 års alder, og planlegging, risikovurdering og impulskontroll er noe av det skjer sent i tenårene i følge forskning.no

Seksualitet med en annen/andre skal ikke gjøre vondt. Hvis det er vondt kan det være fordi en ikke er ordentlig seksuelt tent/kåt. Da er ikke kjønnet klar for stimulering. 

Hvis en har et jentekjønn er det viktig å bli kåt slik at skjeden blir våt og utvidet. Væsken i skjeden beskytter mot friksjon fra en penis eller fingre og det at skjeden utvides, gjør at det blir plass der. Da blir også den ytre og de indre delene av klitoris blodfylt og følsom som stimulering. 

Hvis en har et guttekjønn må penisen bli stiv. Da blir den også følsom og det er mulig å føre den inn i skjede, munn, eventuelt endetarm. 

Hvis penisen har trang forhud kan det bli vondt. Vanligvis ordner trang forhud seg av onaneringen og vekst, men noen må ha hjelp til å få løsere forhud. 

Hvis seksualiteten en gjør er vond, må man stoppe. 

Gled deg over god seksualitet med deg selv og de tankene, fantasiene og indre bildene du lager deg. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit