Hopp til hovedinnholdet

Jeg fikk nakenbilde av en eldre gutt

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er 04 (15år), og jeg har en fyr på snap som er 00 (19år). Vi snakket litt før, men så mistet vi kontakten. Jeg hadde egentlig ikke lyst til å snakke med han, men gjorde det mest for å være hyggelig. Plutselig fikk jeg en snap av han, også var det et speilbilde av kjønnsorganet hans. Jeg fikk en venn til å filme det og sende til meg sånt jeg kunne ha det som bevis. Ikke for å dele eller vise til noen andre. Men jeg lurer på hva jeg burde eller hva jeg eventuelt kan gjøre med dette. Jeg hadde ikke spurt om noe som helst fra han.

Besvart 06.11.2019 20:37
 

Svar
Hei!

Hva du kan gjøre kommer litt an på hvordan det var for deg å få bildet fra han.

Dersom du opplevde som ubehagelig og uønsket har du mulighet til å anmelde han. Det er ulovlig å sende nakenbilder til noen som ikke har bedt om det. Siden du er under 18 år regnes du som barn, noe som gjør det hele ekstra alvorlig, og siden han er eldre enn deg.

Du har også bevis (videoen som ble filmet og sendt til deg). Det er ok for deg å ha videoen, så lenge du har den som bevis som du planlegger å gi til politiet.

Du kan godt gi han beskjed om at du ikke ønsker at han skal sende deg flere bilder eller kontakte deg mer. Du kan også blokkerer og rapportere han.

Dersom han ikke gir seg anbefaler jeg deg å fortelle dette til politiet. Dersom du velger dette anbefaler jeg deg å snakke med en voksen du stoler på, slik at du kan ha med deg noen som støtter deg og hjelper deg.

Du kan også snakke med helsesykepleier på din skole eller dra på helsestasjon for ungdom der du bor.

Jeg håper dette løser seg for deg på best mulig måte!

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er det lov å sende dickpics?

Jente ser på mobilen på senga og ser sjokkert ut (colourbox.com)

Det er ikke lov å sende bilder av kjønnsorganet ditt til folk som ikke ønsker det. Dette regnes som seksuelt krenkende adferd og kan anmeldes.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit