Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg glemme det jeg er utsatt for?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg hater livet mitt. For et år siden var det en som voldtok meg, begge var fulle,men jeg var ikke så full at jeg ikke hadde kontroll- han var det. Nå, et år senere har jeg PTSD diagnose og går i traumebehandling.. men jeg er redd det aldri blir bedre, hva om det alltid vil være mareritt, flashbacks og om jeg alltid vil dissosiere? Vet ikke hva jeg skal gjøre, og ikke behandleren min heller.. dette er vel egentlig siste utveien for meg. Er skikkelig deprimert og nedfor.Har deretips om hvordan jeg kan glemme dette?

Besvart 04.11.2019 09:19
 

Svar
Hei Jente 17

Takk for din henvendelse.

Vi har stor forståelse for at man kan ha det vanskelig etter å ha vært utsatt for en voldtekt.Reaksjonene dine er helt normale  , og mange sliter med det samme etter en voldtekt. Det er fint at du går i traumebehandling. Man kan aldri si hvor lang en slik behandling  kan vare , men det er viktig at du får fortelle hvordan du har det .

 Det er veldig vanskelig for oss å skrive noe konkret om hva som kan hjelpe da alle mennesker reagerer forskjellig . Derfor er det ulike ting som kan hjelpe. Men det vi kan si er at det er viktig å ikke gi opp. Fortsett å gå i behandling.Kanskje du også må prøve andre ting som finnes i ditt nærområde.Hvis du ønsker det , kan du ta kontakt med et senter som snakker med personer som har vært seksuelt misbrukt .

  Det beste er å snakke om det man har vært utsatt for slik at man kan lære seg å leve på best mulig måte etter det som har skjedd.

 

Dersom du kunne tenke deg å ringe noen for å prate, så kan du ta kontakt med Alarmtelefonen for barn og unge på telefon: 116 111, nettadressen er: www.116111.no og/eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon: 800 57 000, nettadressen er:www.incest80057000.no.

 Vi vil oppmuntre deg til ikke å gi opp. Du skal vite at det er hjelp å få .

Vi ønsker deg masse lykke til.

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg, her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep