Hopp til hovedinnholdet

Tar kveletak så jeg besvimer når vi krangler. Våkner og han har penis i meg

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Kjæresten min er vanligvis ganske snill og kjærlig, men i det siste har han endret seg helt. Et par ganger når vi har kranglet eller han har blitt sur på meg så har han kvelt meg til jeg besvimer, og så våkner jeg av at han er inni meg. Jeg vet ikke hva som har skjedd med ham, men jeg blir ganske skremt når jeg våkner og han enten har penisen eller fingrene sine inne i meg. Jeg har prøvd å si stopp, jeg har prøv å vri meg unna men han bare holder meg fast. Hva kan jeg gjøre?

Besvart 05.11.2019 12:01
 

Svar
Hei

Det her er ikke bra. Så fint at du tar ansvar for deg selv for å få en slutt på det du opplever. 

Det der vil jeg si er et overgrep mot deg som du ikke skal finne deg i.  

Nå kan det være fint om du klarer å holde avstand fra han. Ta valg som å ikke være alene med han. Føler du deg truet kan du ringe politiet 112 hvis han fortsetter.

Hva som kan være årsaken til at han har endret seg er ikke noe du skal forsøke å gjøre noe med. Det er hans problem som du får lide under. 

Du kan snakke med helsesykepleier på skolen du går eller helsestasjon for ungdom om det du har opplevd. Da kan dere bli enige om hva dere skal gjøre videre. Det her skal flere hjelpe deg med å få en slutt på.

Det er vanlig å starte på overgrepsmottaket for å få tatt en undersøkelse av deg. Så blir dere enige der hva som skal gjøres videre. 

Du har mulighet til  ringe anonymt til: 

Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111, hjemmeside: www.116111.no  eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på

800 57000, hjemmeside: www.incest80057000.no

 Seksuelle overgrep  DIXI Ressurssenter Oslo, tlf: 22 44 40 50 / 930 58 070 DIXI arbeider for å hjelpe voldtektsofre og deres pårørende, spre informasjon om senskader og følgeskader samt drive holdningskapende arbeid. DIXI er også et tilbud til gutter og menn. Nettside: www.dixi.no E-post: dixi@dixioslo.no 

Jeg har lagt med flere artikler du kan se på . 

 

Lykke til Vennlig  hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg, her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Hva sier loven om seksuelle overgrep?

Trist jente sitter på senga (colourbox.com)

Vi har samlet en oversikt over lovbestemmelser i straffeloven som omhandler seksuelle overgrep.

Les mer

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Seksuelle overgrep og krenkelser er ulovlig.

Les mer

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep