Hopp til hovedinnholdet

Mulig annen barnefar?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Okei, Jeg er da altså gravid. Var ute på byen helgen jeg sist hadde mens 21/07, og er redd jeg kan ha blitt utsatt for et overgrep men var så full at jeg ikke husker hele kvelden. Har en kjæreste som jeg i ettertid også har hatt sex med å håper jo selvfølgelig at jeg kun overtenker hele sitvasjonen og at det er han som er faren. Men etter fødsel, og vist jeg da finner ut at det ikke ikke stemmer, hva skjer da? og hvem kan jeg eventuelt snakke med om dette?

Besvart 04.11.2019 13:44
 

Svar
Hei

Så fint at du kontakter ung.no.

Det høres ikke godt ut å gå med slike tanker og bekymringer så bra at du deler. Er dette noe du har snakket med kjæresten din om?

Helt praktisk så kan du få utført en dna test etter at barnet er født for å få klarhet i om kjæresten din er barnefar. Dersom det skulle vise seg at det ikke er han som er faren så kan det være en mulighet at dere kontakter Familievernkontoret der dere bor og får samtaler der for å finne ut av hvordan/om dere skal samarbeide om barnet.

Jeg håper dette er noe svar på det du spør om. Legger også ved en artikkel om hjelp man kan få etter seksuelle overgrep, håper det kan være til hjelp.

 

Vennlig hilsen

Amathea, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg, her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep