Hopp til hovedinnholdet

Seksuell omgang i beruset tilstand

Jente 17 år
 

Spørsmål

I går var jeg på en fest hvor jeg trolig har blitt dopet ned. Var ekstremt beruset, og hadde så vidt drukket noe. Venninnen min som passet på meg ble slått ned og måtte på legevakten. Jeg var da igjen og hun avtalte at en skulle passe meg. Husker bare små øyeblikk, men hver gang noen var i nærheten passet han på meg og sa jeg var for full til å prøve seg på. Men, snart vi var alene hadde jeg hånden hans nede i buksene mine. Jeg selv var gira på å ligge med han på dette tidspunktet, så var med på leken. Etter hvert ble jeg så borte at flere var skeptiske og sa han ikke måtte gjøre noe. Klarte ikke å gå selv, og husker ingenting før jeg kaster opp av at han tvinger pikken ned i halsen på meg. Har også blitt fortalt at flere har lugget med meg. Vet ikke om dette kan regnes som voldtekt, da jeg tidligere var gira på han, men husker ikke om jeg har sagt verken ja eller nei. Og mtp at flere sier jeg var på han, er jeg redd jeg kan ha forgrepet meg på han? Husker så lite, og er så ubehagelig.

Besvart 05.11.2019 11:54
 

Svar
Hei jente 17 år
Takk for din henvendelse til oss.
Det er ulovlig å ha seksuell omgang med noen som er ute av stand til å gi sitt samtykke, som for eksempel hvis man er for full eller ruset på andre ting.
Du skriver at du husker svært lite og at du tror at du kan ha blitt dopet ned. Dette tilsier at du ikke kan ha vært i stand til å gi noe samtykke, noe du også sier selv. Da er seksuell omgang å anse som et seksuelt overgrep og kan anmeldes.
Vi forstår godt at det kan være ubehagelig å huske så lite av hva som har foregått. Kanskje du kan prøve å forhøre deg litt med den du tror kan ha vært minst ruset på festen for å få litt mer klarhet i tingene?
Vi vil uansett anbefale at du snakker med noen du stoler på om hva du kan eller bør gjøre videre, men også for å få hjelp til å bearbeide det du har opplevd. Det kan være viktig å få snakket seg gjennom slike hendelser så fort som mulig. Det kan for eksempel være helsesykepleier på skolen din, foreldre, fastlegen eller en annen du stoler på. 
Dersom du kunne tenke deg å ringe noen for å prate, kan du kontakte Alarmtelefonen for barn og unge på telefon: 116 111, nettadressen er:www.116111.no og/eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon: 800 57 000, nettadressen er:www.incest80057000.no
Lykke til videre!

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Var det en voldtekt?

På fest #ikkegreit / ung.no

Jeg husker ikke noe av det som skjedde, men jeg er redd for at jeg har blitt utsatt for en voldtekt.

Les mer

Hva sier loven om seksuelle overgrep?

Trist jente sitter på senga (colourbox.com)

Vi har samlet en oversikt over lovbestemmelser i straffeloven som omhandler seksuelle overgrep.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep