Hopp til hovedinnholdet

Er det normalt og ikke ville ha sex med kjæresten sin?

Jente 18 år
 

Spørsmål

HEI, når eg var 14 så ble eg voldatt flere ganger av samme person. jeg sa det til foreldrene mine og vi anmelte det men det ble henlagt. nå har jeg kjæreste og lure på om det er vanlig at jeg ikke vil har sex med han? han sier at han skjønner og kan vente til jeg er klar men jeg får så dårlig sammvittighet. er det normalt? alle vennene mine pule typene sine men ikke jeg. føler at jeg ødelegger forholdet.

Besvart 08.11.2019 13:31
 

Svar
Hei jente 18 år

Takk for at du skriver til oss og forteller hva du har vært gjennom i livet ditt og hvordan du har det nå med din nåværende kjæreste. Jeg forstår at du blir frustrert over hvorfor du ikke får til å ha sex med kjæresten din. Det er ikke din skyld og du trenger ikke ha dårlig samvittighet!


Når jeg leser det du skriver så tenker jeg at dette absolutt kan ha en sammenheng med de vonde voldtektene du har opplevd. Kropp og hjerne husker godt og du har erfart at det å ha sex er ubehagelig og vondt.

Jeg lurer på om du har fått bearbeidet det som har hendt med deg? Har du snakket med noen?

Jeg vil anbefale deg å snakke med helsesykepleier på helsestasjon for ungdom. Det kan hjelpe deg til overvinne de negative minnene dine slik at du kan ha det fint sammen med kjæresten din nå. Jeg syns også det er fint at han tar deg på alvor og er tålmodig og ikke presser deg!

Jeg legger også ved noen artikler til deg som kan være til hjelp for deg å  lese.

Ønsker deg alt godt!

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Voldtekt - vanlige reaksjoner

Jente bak en glassrute (colourbox.com)

Dette er først og fremst skrevet for deg som har opplevd å bli voldtatt. Her kan du lese om vanlige reaksjoner på en slik hendelse. Du får også gode råd om hva som kan være til hjelp på kort og lang sikt.

Les mer

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg, her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep