Hopp til hovedinnholdet

Jeg er livredd etter at en gutt har slått meg!

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg er livredd en gutt etter han har slått meg. En dag i fjor høst slo han meg i knyttneve i en matbutikk og han slo meg faktisk i hodet mitt den dagen. Også en dag i mai fjor prøvde han å slå meg og han sa: Gå og drep deg selv 2 ganger. I mai i år prøvde han å slå meg på en kafe også i sommer ventet han urforbi damedoen også ventet på at jeg skulle komme ut også når jeg kom ut av toalettet så prøvde han å slå meg. Jeg blir livredd han når jeg ser han og når han går imot meg, jeg er livredd han skal gjøre det flere ganger og jeg får flashback når jeg ser han. Kan jeg ha fått posttraumatisk stresslidelse (PTSD)? Håper på svar fort.

Besvart 08.11.2019 16:35
 

Svar
Hei jente 20 år
 
Dessverre så stiller vi ingen diagnoser på vår nettside, og kan dermed ikke si noe om du har fått stresslidelse.
 
Jeg har stor forståelse for at du blir engstelig og redd når du møter denne gutten. 
 
Du sier ikke noe om hvorfor denne gutten er ute etter deg, og skal slå deg hver gang dere møtes. Vold er forbudt og kan straffes! Jeg anbefaler at du melder han til politiet.
 
Det er viktig at du får snakket med en fagperson om din redsel, slik at du får hjelp til å bearbeidet dine tanker og følelser. Ta kontakt med din fastlege for eventuelt henvisning til psykolog, eller ta kontakt med en psykolog.
 
Ønsker deg lykke til videre!
 

Vennlig hilsen Helsesykepleier og Sexologisk Rådgiver, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold