Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten sparker meg i skrittet.

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei Kjæresten min knipser og sparker meg i skrittet. Og jeg har sagt at det gjør vondt vær gang men hun slutter ikke? Hva skal jeg gjøre? Selv så kaster ting etter henne i frustrasjon pga hun ikke hører på meg hva skal jeg gjøre??

Besvart 10.11.2019 14:41
 

Svar
Hei

Fint at du spør og ønsker å finne ut av dette.
Det er ikke greit at kjæresten knipser og sparker deg i skrittet. Det er forståelig at du reagerer. Det er heller ikke akseptabelt at du kaster ting på henne. Begge deler skaper uro og utrygghet i parforholdet, og kan i tillegg gi skader, både psykisk og fysisk. 

Om dere ønsker å være kjærester fremover, vil jeg anbefale dere å jobbe konkret med hvordan dere skal være mot hverandre for å være gode kjærester.  Det er viktig å lære dere andre måter å reagere på når dere kjenner sinnet kommer. Et enkelt triks er å telle til ti og/eller trekke seg unna noen minutter til sinnet har roet seg. Det er mulig å lære seg et annet reaksjonsmønster når en kjenner at det koker. 

Jeg vil anbefale dere å snakke sammen om dette, og lage noen regler, som gjelder begge. 
Se også vedlagte artikler sammen, og diskuter hvordan dere to kan møte hverandre når dere er uenige om ting. 

Det kan også være lurt å søke hjelp på familievernkontoret i kommunen dere bor. De som jobber der vet mye om tema vold i nære relasjoner, og kan mye om hvordan par kan jobbe seg ut av en vond sirkel. 

Uansett hvordan dere forsøker å finne ut av dette, ikke aksepter at dere bruker fysisk vold mot hverandre. I sunne kjæresteforhold bruker en ikke fysisk eller psykisk vold. 

Jeg håper noe av dette og vedlagte artikler kan være til hjelp. 

Lykke til videre ! 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Er kjæresten min voldelig?

Kjærester #ikkegreit / ung.no

Kjæresten min er vanligvis snill mot meg, men i det siste har han forandret seg litt. Når vi krangler blir han fryktelig sint.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold