Hopp til hovedinnholdet

J15. En gutt sier at han hadde sex med meg tre ganger mens jeg sov. Har han eller jeg gjort noe galt? Redd for å bli gravid.

Jente 15 år
 

Spørsmål
Jeg er en jente på 15 år. som lurer på noe.. natt til i dag så var jeg hos en venninde.. og vi koste oss litt.. det var en gutt på besøk, og jeg drakk veldig veldig mye. Så jeg var ganske full, veninnda mi sa at eg skulle gå og legge meg. og han gutten han ble med meg ned i senga.. jeg holdt på og sovne, men kjendte at han begynte og klå på meg så jeg ble redd.. men jeg har nok nesten sovna eller noe.. for jeg kan ikke huske så mye. men jeg husker at han sa han hadde hatt sex med meg 3 ganger uten kondom. og jeg føler meg så ekkel. jeg kan nesten ikke huske noen ting. har han gjort noe gale? eller har jeg? .. jeg er bare så redd for og bli gravid nå. jeg klarer ikke tenke på det!
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål.

Siden du ikke vet sikkert om denne gutten hadde sex med deg, så er det veldig viktig at du tar en angrepille så fort som overhodet mulig. Dette reduserer risikoen for at du kan bli gravid. Den virker best jo raskere man tar den. Etter 4-5 døgn har den ingen virkning.
Det er ikke farlig for deg å ta angrepille, men du kan merke bivirkninger som f.eks. en blødning etterpå. Angrepille får du kjøpt på apoteket og det er ingen aldersgrense.

Om mensen kommer når den skal er du ikke gravid. Hvis den ikke gjør det må du ta en graviditetstest for sikkerhets skyld.

Det er tydelig at usikkerheten gnager på deg, og det er ikke rart! Dette er det tøft å gå gjennom.
Loven sier at man ikke har lov til å ha sex med noen som ikke vil ha sex. Om jenta er ute av stand til å si nei, men gutten burde ha skjønt at hun ville sagt nei, så er det også straffbart.
Hvis han har hatt sex med deg uten at du ønsket dette, så er det han som har gjort noe galt, ikke deg!

Du kan også snakke med noen voksne du stoler på om dette. Kanskje du kan snakke med en venninne først så kan hun støtte deg når du skal fortelle det.
Legevakten i kommunene pleier å ha voldtektsmottak som hjelper med medisinske og praktiske ting. De snakker også med deg om det du har opplevd hvis du ønsker.
Du kan også kontakte Dixi: www.dixi.no/
Du kan også ringe SUSS på 800 33 866 for å snakke helt anonymt om det du har opplevd.

Husk at det er veldig viktig, siden du ikke vet riktig hva som har skjedd, at du nå tar en angrepille så fort som mulig.

Lykke til!

Med vennlig hilsen SUSS.no, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 hver eneste dag mellom 15 og 20, eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Kontakt med SUSS.no er også helt anonym.
Du kan også sende inn spørsmål til SUSS på Juntafil på NRK Petre.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep


Quiz: Hva vet du om konfirmasjon?

Hva er Tentro?