Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min blir utsatt for vold hjemme.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har en kjæreste som har blitt påført vold som liten og helt til nå han er 16år og har sagt ifra til barnevernet men de trur ikke på han, han får ikke hjelp i det hele tatt og jeg er veldig bekymret,jeg har selv kontaktet råd giveren på skolen for å snakke om dette, de trur heller ikke på han eller meg.han har en lille søster som ofte blir kjeftet på og skriket mot og dratt inn til rommet sitt, jeg ser at hu har det vondt og det er ofte jeg som må trøste henne, moren bryr seg ikke om at han sier ifra at han ikke liker det sånn,jeg har prøvd å hjelpe i 1 år nå og syntes det va på tide å få hjelp! barnevernet trur ikke på da vi forteller om det moren har gjort og gjør, moren smisker for det meste med barnevernet for å få trygd, vi har også snakket med moren min som prøver å hjelpe så mye hun kan, han har faste tider han er her og det er mandag-tirsdag og onsdag-torsdag og fredag-søndag. siden han ikke trives hjemme... jeg vet ikke hva jeg skal gjøre lenger , kan du plis hjelpe meg? hilsen bekymra jente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei, bekymra jente.


Jeg forstår at du er bekymret for kjæresten din når han blir utsatt for vold hjemme. Du skriver også at du har forsøkt å hjelpe han, det er nok ganske vanskelig for deg å hjelpe han og du har nok rett i at barnevernet er riktig sted å få hjelp. Du er også bekymret for søsteren hans og ut ifra det du skriver så skjønner jeg det.

Du ber om hjelp fordi du ikke vet hva du skal gjøre. Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med Alarmtelefonen for Barn og Unge, 116 111, det er gratis å ringe til dem og det er åpent fra klokken 15.00 på ettermiddagen til klokken 08.00 neste morgen, hver ukedag, i helgene er det åpent fra klokken 15.00 på fredag ettermiddag, til klokken 08.00 på mandag morgen. På Alarmtelefonen for Barn og Unge, 116 111, får dere snakke med folk som til daglig arbeider i barnevernet. Alarmtelefonen for Barn og Unge, kan snakke med dere og sende brev til barnevernet der hvor dere bor. Jeg håper at du har nytte av dette svaret og lurer du på noe mer, er du velkommen til å ta kontakt igjen.


Med vennlig hilsen
Alarmtelefonen for Barn og Unge, tlf 116 111

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Jente ringer (foto: 116111.no)

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold