Hopp til hovedinnholdet

Jeg hadde sex med to jenter under 16 år, visste ikke at det var ulovlig i Norge

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Jeg er en mann på 22år jeg hadde hatt seks med 2 jenter på 15 og 13. den som var 13 egentlig drakk hos meg og vi hadde seks. problem er at jeg viste ikke at det var ulovlig i norge til å ha seks med folk under 16 og jeg var ikke så sosialisering med folk i hele tatt. jeg er ayslsøker i norge og har egentlig barn med den jente som er 16 år nå!. jeg vet ikke hvor lenge jeg skal sone for dette eller skal jeg bli utvist av norge. jeg er redd og har veldig lyst til å forsette livet mitt i norge siden jeg har hele familien min her. kan noen svar mye på dette. ??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Er du blitt anmeldt til politiet for dette?

Straffeloven § 195 gjelder der noen har sex med et barn under 14 år, og straffen for det er fengsel inntil 10 år, og minst 3 år hvis den seksuelle omgangen var samleie. Det er denne regelen domstolen vil se på når det gjelder den seksuelle omgangen du hadde med jenta som var 13 år gammel.

Straffeloven § 196 gjelder seksuell omgang med barn mellom 14 og 16 år, og strafferammen etter denne regelen er fengsel inntil 6 år.

Akkurat hvor lang straff du får, hvis du blir dømt, er det vanskelig for meg å si noe om. Det er domstolene som avgjør hvor lang straffen din blir, og de vil blant annet se på lignende saker, og om du tidligere har blitt straffet for lovbrudd når de bestemmer straffen.

Domstolen kommer nok ikke til å ta hensyn til at du ikke visste at det ikke var lov til å ha sex med barn under 16 år.  

Hvis du blir dømt for å ha hatt sex med disse to jentene, kan UDI også vurdere om det er grunnlag for å utvise deg fra Norge etter reglene i utlendingsloven kapittel 8. Om du kan bli utvist eller ikke kommer an på hva slags oppholdstillatelse du har OG din tilknytning til Norge. De vil i vurderingen også se på om utvisning blir et uforholdsmessig tiltak for deg eller for familien din.

Jeg skjønner at det er vanskelig å ikke vite akkurat hva som kommer til å skje, men du må nok bare vente og se hva domstolen og UDI kommer til.

Hvis saken din kommer til domstolen vil du få en forsvarer (advokat), og da kan du spørre ham/henne hva som er vanlig straff i disse sakene og om det er stor sjanse for at du kan bli utvist.  

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold