Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten og jeg  har i det siste blitt mer kranglete og han viser tegn til å kunne bli voldelig. Hjelp!

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har i 5 måneder vært sammen med min kjæreste, vi har i det siste blitt mer kranglete og han viser tegn til å kunne bli voldelig. Men det er som jeg leste en sirkel, en dag er bra en annen dårlig og en annen veeeldig dårlig. han bruker ord som krenker meg og som får meg i dårlig lys, får meg rett og slett til å føle meg dårlig. Jeg har lenge prøvd å tenkt hva jeg gjør galt i forholdet men, jeg finner ikke så mye feil utenom at jeg blir fort nervøs når han sier enkelte ord..... Jeg vet ikke helt hva jeg bør se enda nærmere på i forhold til om han kan bli verre eller om jeg kan prøve noen taktikker for å slippe disse episodene hver annen dag...? vær så snill og hjelp :( !!!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 20 år

Så fint at du tar kontakt med oss på Ung.no og forteller hvordan du har det kjæresten din!

Du tar opp et tema som det er mange som kan kjenne seg igjen i og det er modig av deg å spørre oss om dette er greit!

Det er ikke greit!

Er dette et forhold du ønsker å være i? Jeg må spørre deg om dette fordi jeg forstår det slik at du er mye frustrer og forvirret sammen med han. En dag er alt bra og neste er alt dårlig også blir det enda dårligere. Du føler deg krenket av han. Er det slik du vil ha det?

Du beskriver også at du begynner å tenke på om du gjør noe feil i forholdet ditt og hva du kan gjøre for å unngå at han skal bli sint på deg.

Du gjør ikke noe galt!

Jeg tenker at det er din kjæreste som må få hjelp for sitt temparement. Eventuelt at dere to sammen får hjelp. Du skal ikke tilpasse deg alene!

jeg vil råde deg til å kontakte Alternativ til Vold - de har god kompetanse for forhold som er preget av vold og uforutsigbarhet.

Jeg legger også ved noen artikler som kan være til hjelp for deg. Anbefaler deg sterkt å snakke med noen du stoler på om hvordan du har det og hvordan du opplever kjæresten din.

Det er vanlig å bli usikker på seg selv i slike forhold og at man gjør hva man kan for å tilpasse seg kjæresten sitt humør.

Det er viktig å ikke miste seg selv og det er fint at du tar opp dette.

Ønsker deg alt godt og lykke til videre.

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Fysisk og psykisk vold

#IKKEGREIT Utsatt for vold? (ung.no)

Mange ungdom lever med fysisk og psykisk vold og overgrep hjemme og i nærmiljøet. Noen har vært vant til vold og vonde ting helt fra de var små, og svarer de nei hvis de blir spurt om de har opplevd vold. Derfor må vi være med åpne om at dette ikke er greit!

Hva er greit og hva er IKKE GREIT?

Les mer om Fysisk og psykisk vold her på ung.no.

Les mer

Å dele andres nudes er #ikkegreit

Å dele andres nudes er ulovlig

#ikkegreit er en kampanje som retter fokus mot overgrep og krenkelser blant unge. Årets tema er deling av nakenbilder, og på ung.no/ikkegreit finner du info om GIFs, artikler og filmer om temaet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold