Hopp til hovedinnholdet

Han ble sparka i ballene. Kan han bli steril?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei er en gutt på 13 år. En jente skulle kysse meg, men hun sparka meg på balla. Jeg lurer på om jeg ikke kan få barn lenger?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt (13)

Det er veldig vondt å bli sparket i ballene, men det gjør ikke at du ikke kan få barn senere. Det er vanlig at man slår testiklene flere ganger i løpet av livet og det skal mye til for at de skal ta skade. Men det er lurt å beskytte dem litt.

Det er ikke greit å sparke noen, heller ikke i ballene. Hvis det skjer igjen, kan det være fint å si i fra til en voksen. Da er det bedre å bli kysset:)

Lykke til!

 

Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Undersøk testiklene dine!

Gutt i dusjen (colourbox.com)

Hvert år er det tusenvis som går rundt å bekymrer seg for testikkelkreft – heldigvis de fleste uten grunn. Vet du hvordan testiklene dine kjennes ut – hvordan de normalt er – vil det være lettere å vite når noe er galt.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex