Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg si i fra slik at han skjønner at det ikke er greit?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er sammen med en gutt jeg er veldig glad i<3Vi har hatt mye opp og nedturer, men har tenkt at det er slk det er med alle par. Han har siden vi ble sammen slått meg på rumpa ofte og jeg liker det egentlig ikke så godt. Det skjer aldri noe voldelig under sex, men ofte når vi bare «lekeslåss».Nå i det siste har han begynt å slå meg veldig hardt på rumpa. Får ganske vondt av det og jeg har prøvd å sagt i fra.. Jeg føler han gjør det for å vise dominans og det har jeg aldri vært enig i. Hvordan skal jeg si i fra slik at han faktisk skjønner at jeg ikke synes det er greit? Han har aldri slått meg når vi har krangla eller noen andre tilfeller enn da vi tuller. Tidligere har jeg også blitt slått av en tidligere kjæreste som jeg heldigvis kom meg ut av. Dette vet han godt at jeg enda sliter med, men jeg tror at han tror jeg også synes det er gøy og glemmer seg litt bort. Vil absolutt ikke miste han, men dette går litt inn på meg siden jeg har vært med på verre typer vold før.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no

Alle par har nok sine opp- og nedturer som du skriver, men det betyr ikke at man bare skal finne seg i ting likevel. 

Det at du ikke liker at han slår deg på rumpa, selv om det er lekeslåssing, er nok til at han ike skal gjøre det. Men for at han skal slutte med å gjøre det, så må du si til han - i helt klare ord - at dette ikke er greit for deg. 

Om han, til tross for at du sier helt klart i fra, fortsetter med dette, så handler det om noe mer enn at han bare vil lekeslåss. Siden du har den erfaringen du har med en voldelig kjæreste, så er det ekstra viktig at du nå øver deg på å være klar og tydelig, og har en kjæreste som viser at han kan respektere deg.

Du kan si til han - med dine egne ord - at du skjønner at han gjør dette for å tulle, men at du ikke vil at han skal gjøre det noe mer. Så kan du føye til en forklaring om du føler for det: Fordi det faktisk gjør vondt, og du aldri har likt denne formen for lek. 

Fortell han samtidig at du elsker han, men det å slå deg på rumpa må ta slutt. 

Du må være helt klar på hva du sier, og om han skulle glemme seg igjen en gang eller to, så minn han bare vennlig på hva du har sagt om dette. På den måten bør han ganske fort skjønne at du ikke synes dette er gøy -at du faktisk ikke liker det, og dermed stoppe med det. Om du fram til nå har vært litt ullen på akkurat dette ( for eksempel "hold opp", men samtidig ledd) så er det ikke så lett for han å vite. Men sier du klart i fra at dette må ta slutt, så er ikke uklarhet noen unnskyldning lengre. 

Håper dette er til hjelp for deg. Ikke finn deg i noe du ikke liker bare for å være sammen med han. 

Les gjerne artiklene under her. Ta vare på deg selv. Gode tanker til deg.

Hilsen Sexologisk rådgiver (nacs), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg, også når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold