Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min er begynt å bli voldelig

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei der, jeg har vært sammen med enn gutt i snart 2 år, alt har gått bra så langt, men i de siste har jeg opplevd noen som har forvirret meg. For noen dager siden (2/3) ble han først irritert så sur og endte opp med å slå meg på skulder nok så hardt (det gjør enda vondt, men jeg vet den ikke er brukket) I går kveld før vi la oss ble han og sur og hold meg hardt på armene mens han skreik og var veldig sur og begynte med å true med å dryle til meg så hardt han bare kunne. Jeg ble livredd og klarte så vidt å puste. Han har begge gangene beklaget og roet seg ned og trøstet meg. Jeg fortalte ei vennine og hun mener det er vold og begynnelsen på noe som kan utvikle seg til noe verre som er grunnen til jeg er her. Jeg overnatter hos han siden vi bor langt borte, men jeg reiser hjem til foreldrene mine om enn uke så om noe mer kan skje vet jeg ikke. Har dere noen råd? Takk for hjelpen :)

Besvart 05.01.2019 13:33
 

Svar
Hei

Det er flott at du kjenner på at det kjæresten utsetter deg for nå, ikke er greit. Det er også flott at du har snakket med venninnen din om det og at du tar kontakt med Ung. Fordi dette er absolutt ikke greit. Og det kan absolutt bli verre. 


Jeg tenker det er viktig at du snakker med kjæresten din og gir klar beskjed om at dette aldri må skje igjen, at det er vold og at du kommer til å forlate han om det skjer igjen. Og det bør du faktisk gjøre. Det er fort gjort at du flytter på egne grenser og begynner å unnskylde kjæresten din sin adferd og eventuelt bagatelliserer det. Det er ikke bra. Dette du nå har fortalt er alvorlig, og det kan tyde på at kjæresten din har et problem med vold. Fortsett å snakke med venninnen din om hva som skjer, vær selv på vakt, og gi kjæresten din klar beskjed. Lykke til. 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold