Hopp til hovedinnholdet

Pappa driver med psykisk vold.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hvorfor er det sånn at jeg får så dårlig samvittighet etter å ha fortalt at pappa driver med psykisk vold mot meg. Han er snill innimellom episodene han utsetter meg for det, han kjøper ting til meg og er "vanlig". Jeg føler meg gal, som om det ikke har skjedd og jeg begynner å tvile på meg selv. Han later ofte som om ingenting har skjedd og lurer på hvorfo r jeg er lei meg og sint etter han utsetter meg for det. Det er så vanskelig å sette ord på det. Jeg vet bare at jeg har utrolig vondt inni meg. Alle truslene og beskyldningene gjør meg redd for å være i nærheten av han. Jeg vil ikke såre han eller få han i trøbbel, jeg mener at han egentlig er en snill person. Vil flytte , men jeg er redd for han. Han ofrer jo så mye for meg. Er det vanlig å føle det sånn?

Besvart 11.03.2019 19:01
 

Svar
Hei jente 17 år!

Det er en vanskelig situasjon du forteller om. På den ene siden er din far egentlig snill og samtidig driver han med psykisk vold. Det er sannelig ikke rart at du føler deg forvirret. I et press som du opplever er det vanlig å føle det sånn.

Det du forteller om kalles et "krysspress". Du kjenner flere følelser på en gang. Det betyr at du begynner å tvile på din egen oppfatning og dine egne følelser. Hva er riktig? Hva er det som gjør at du får vondt inni deg? 

Du kan ikke leve med trusler og være så redd i lengden.Du fortjener å finne ut av dette "rotet". Du må få snakket med noen. Er det  noen i familien som kjenner deg og din far som du har tillit til? Du kan ta en prat med dem og spør om råd. Du kan gjerne spørre helsesykepleier på skolen om hvor du kan få hjelp.  Lykke til

Hilsen familieterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med andre om psykisk syke foreldre

Taster på mobilen (colourbox.com)

Du er ikke alene om å ha psykisk syke foreldre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold