Hopp til hovedinnholdet

Familievold

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg blir slått hjemme av mor far og søsken, jeg blir enten slått eller lugga blir innestengt i flere uker får nesten aldri lov til å være med venner uansett om det Jar skjedd noe eller ikke. Jeg gråter hver eneste natt og får håpe at jeg få gå vekk fra denne familien men tørr ikke samtidig redd for å bli banka opp AC min far som er FUVKINGS HELT SYK I HODET AT HAN. FORSTUET ARMEN MIN I 7 klasse!!! JEH bet ikke hva jeg skal gjøre?? Tenker hele tiden på selvmord når jeg blir slått hjemme og får aldri fritid med venner.. kan dere hjelpe meg håper keg får en svar så fort så mulig!!

Besvart 08.04.2019 15:54
 

Svar
Hei jente på 13 år.

Du må ha det veldig vanskelig når de behandler deg slik hjemme. Du blir utsatt for vold og stengt inne noe som ikke barn skal oppleve. Det er straffbart å slå barn i Norge. Det er forståelig at du er redd, gråter og tenker på selvmord. For at du skal få hjelp må du snakke med noen voksne som kan kontakte barnevernet da det er de som kan hjelpe deg. Kan du snakke med lærer eller helsesøster på skolen ? De kan sende en melding til barnevernet. Barnevernet vil da snakke med deg og dine foreldre og følge opp slik at du ikke fortsatt blir slått eller lugget. Barnevernet vil også vurdere hvor sikkert det er for deg å bli i hjemmet. Hvis det er barnevernvakt der du bor kan du ta kontakt med dem hvis du blir slått.

Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge som også kan sende en melding til barnevernet hvis du ønsker det.

 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold