Hopp til hovedinnholdet

berøring

Annet 15 år
 

Spørsmål

Hei, læreren min tar på meg og rører meg flere steder på kroppen. Jeg føler meg ukomfertabel og hva skal jeg gjøre?

Besvart 09.05.2019 19:31
 

Svar
Hei jente 15 år

Takk for mailen din.

Så fint at du forteller dette til noen for å få råd til hva du kan gjøre. Det som læreren din gjør er ikke greit, og heller ikke lov. Du har dine egne grenser i forhold til intimitet og berøring. Vi oppfordrer deg til å si klart ifra til læreren din. Vi råder deg også til å snakke med en voksen som du har tillit til. Det kan være helsesøster, foreldrene dine, en trener feks. 

Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge på tlf 116 111, hjemmeside www.116111.no og/eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på tlf 800 57 000, hjemmeside www.incest80057000.no

Lykke til videre.

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer

Skoleproblemer? Få hjelp av Elevorganisasjonen

Elevorganisasjonen (elev.no)

Har læreren din lov til å stryke deg på en prøve du ikke har vært på? Elevorganisasjonen er tilgjengelig på både sms og e-post, og kan hjelpe deg med problemer du har på skolen.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Med seksuelle overgrep menes alle former for seksuelle krenkelser.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold