Hopp til hovedinnholdet

Gå imot strømmen 

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt som fyller 15 snart. Jeg intereserer meg i politikk og er tilhenger av FrP politikk og vil gjerne bli med i FpU (fremskrittsparti ungdom), men opplever enorm press av nær familie/ venner siden høyrepolitikk er ikke fullt så vanlig blant menneskene jeg lever og snakker sammen med. Jeg vet at jeg bestemmer selv osv, men det er ikke lett å gå imot. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er vanskelig å gå imot strømmen. Det er ikke slik at man skal gå imot strømmen bare for å gjøre det, men det er også viktig å ikke være redd for det. Det er bra at du er bevist på at det er vanskelig for det er nok mange som tar for lett på hva dette vil si. 

Det er ikke så mye jeg kan si det utenom at det er bra at du velger å gjøre det du står for. Som sagt, det er vanskelig. Men det er egt. ikke noe å være redd for. Selv om foreldrene og dine bekjente ikke nødvendigvis er enige med deg i dine meninger, er de nok stolte over at du velger å gå egne veier. 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer

Retten til ytringsfrihet

PC og notatblokk (colourbox.com)

Ytringsfriheten er en frihet til å gi uttrykk for meningene sine, og til å søke og motta informasjon. I Norge står ytringsfriheten sterkt, men det finnes visse begrensninger.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ytringsfrihet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ytringsfrihet