Hopp til hovedinnholdet

Lurer på om hun er lesbisk?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har i den siste tiden lurt på om jeg er lesbisk. Jeg har aldri vert forelsket/tiltrekket av gutter, og når jeg har hatt kjærester, så føles det bare feil å kysse dem. Jeg har en veldig god vennine som jeg er veldig ofte med, men når jeg er med henne får jeg en slags følelse i kroppen som jeg ikke får når jeg er med andre venner. Jeg lurer på om det bare er noe jeg forestiller meg, eller om det er en sjanse for at jeg er lesbisk...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år

I den perioden av livet hvor du nå befinner deg, skal du jo utforske hvem du er og hva du liker. Dette gjelder også på den seksuelle arenaen.

Det er ikke nødvedigvis slik at vi mennesker vet engang for alle hva som er riktig for oss. For noen kan dette bevege seg i møte med de ulike menneskene vi møter på vår vei. Jeg tenker jo derfor at vi bare kan si noe om hvordan følelsene våre kjennes ut akkurat nå. Det blir jo helt umulig å si noe om hvordan vi tror vi kommer til å føle i fremtiden.

Du lurer på om du kanskje kan være forelsket i venninnen din, da du kjenner på andre følelser ovenfor henne enn hva du tidligere har gjort ovenfor gutter. Om du "passer inn" i betegnelsen lesbisk, kommer an på hvem du forelsker deg i, tiltrekkes seksuelt, fantaserer om, samt opplever romantisk kjærlighet for. Hvis det er slik for deg at du etterhvert opplever at du hovedsaklig tiltrekkes og forelsker deg i jenter, så kan betegnelsen lesbisk passe. 

Jeg vil derfor anbefale deg å bruke litt tid på å finne ut av hva som kjennes riktig ut for deg. Bli kjent med kroppen din og hvordan den fungerer. Ikke stress med å finne akkurat din definisjon, min erfaring er at dette kommer etterhvert som du faktisk får mere livserfaring og møter flere mennesker på din vei.

 

Hvis du ønsker flere innspill, vil jeg anbefale deg å kontakte Ungdomstelefonen eller YouChat. Legger ved noen artikler du kan se på.

Ønsker deg masse lykke til!

Hilsen Ingun

Helsesøster

Spesialist i sexologisk rådgivning - NACS

Helsestasjon for Lesbisk, Homofil, Bifil og Trans


lhbt@bga.oslo.kommune.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trenger du noen å snakke med om kjønn, seksualitet og identitet?

Jenter ser på mobilen sin (colourbox.com)

Har du spørsmål om kjønn, seksualitet eller identitet? Ringer du Ungdomstelefonen på 400 00 777 møter du unge voksne som kan hjelpe deg med spørsmål om seksualitet, legning og identitet.

Les mer

Forelsket i en med samme kjønn og trenger noen å snakke med?

Jente ringer (colourbox.com)

Forelsket i en med samme kjønn? Usikker på din identitet eller seksualitet? Prat anonymt med noen som har vært der før deg.

Les mer

Zelda om forelskelse

Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Forelsket som Zelda og klarer ikke tenke på noe annet? Eller har du ikke kjæreste og er litt miisunnelig? Les mer på emnet "Forelskelse" her på ung.no.

Les mer

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv