Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 13 år gammel jente og er sammen med en gutt som er 16/17 år. Han gjør mange ting med meg som jeg ikke liker. Jeg vil stoppe det. Hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er 13 år gammel jente og er sammen med en gutt som er 16/17 år og han spurt meg for halvt år siden og jeg var veldig forelsket i han. Og det var bestevennina mi og alt jeg forteller vet bare hun. Kjæreseten min tar på meg hele tiden og han tar på kroppsdelene mine som jeg ikke liker. Han masserer brøstene mine. jeg ikke har så store og han har kyssa/sleika over alt påkroppen min jeg vil bare ha en vanlig kjæreste, men det forstår ikke han og vi har hat sex en gang og han brukte ikke kondom jeg hadde lyst å stanse for å ikke bli gravid, men når jeg prøver og si det til han at han ikke skal gjør det så tungekysser han meg. Jeg vil bare ha et vanlig kyss og da spør han meg om han kan se på kroppsdelene mine og jeg sier nei så bryr han ikke seg han åpner jakka mi på friminuttene og åpner knappene på gensern min og åpner knappen på bh-en min og vi sitter en plass der ingen kan se oss. Han drikker øl hverdag. Jeg vil stoppe det jeg vil ikke ha sex før jeg blir 15/16 hva skal jeg gjør

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år

Så fint at du skriver til oss på Ung.no og forteller oss hvordan du har det sammen med kjæresten din! Jeg forstår at det er vanskelig for deg og det er modig av deg å spørre oss om råd.

Det høres ut som kjæresten din ikke forstår eller respekterer dine grenser. Du vil ikke ha sex og du liker ikke alt han gjør med deg. Det er ikke greit at han gjør dette mot deg når du ikke vil!

Det er bra at du har en venninne du kan snakke med om dette.

Det beste er at du forteller han akkurat det du skriver til oss- at du ikke ønsker et slikt forhold med han.

Det høres ut som han sliter med noe også hvis han drikker øl hver dag. Det høres ut for meg som at han ikke er sunn for deg.

Du er 13 år og han er 16/17. Dere har hatt sex uten kondom og det kunne endt med at du ble gravid. Det høres ut for meg som han ikke helt forstår konsekvensene av hva han gjør mot deg. Du er mindreårig og under den seksuelle lavalder.

Hvis du syns det er vanskelig å si fra til han vil jeg råde deg til å snakke med helsesøster på skolen din. Hun kan gi deg råd og gi deg støtte til å klare dette.

Er det andre voksne du kan snakke med som du stoler på og kan snakke med? Kunne du fortalt foreldrene dine at du er i et vanskelig forhold?

Det er også sånn at når vi er forelsket så kan vi alle gjøre dumme ting og ting vi egentlig ikke vil være med på. Jeg syns likevell at du har ganske sterke meninger om at dette er noe du ikke vil være med på - og det skal du lytte til!

Det er din kropp!

Jeg legger ved noen artikler til deg som du kan ha nytte av å lese.

Ønsker deg alt godt og at du klarer å få sagt i fra til kjæresten din slik at du får det bedre!

Lykke til!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Zelda om forelskelse

Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Forelsket som Zelda og klarer ikke tenke på noe annet? Eller har du ikke kjæreste og er litt miisunnelig? Les mer på emnet "Forelskelse" her på ung.no.

Les mer

- Har sex med noen som er under 16 år

Par som ligger i senga (colourbox.com)

Jeg er 19 og kjæresten min er 15. Kan jeg få straff for å ha samleie med henne? Selv om vi begge gjør det frivillig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell