Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor gjør det så vondt å savne noen?

Jente 14 år
 

Spørsmål

En gang møtte jeg en jente. Hun er 22 år nå. Jeg møtte henne på en leir og det plager meg sånn men fra første gang jeg så hun falt jeg for hun. Hardt. Aner dere hvor vondt det gjør å bli knyttet til hun? Det gjør fysisk vondt! Og hele meg ble knust når vi dro fra hverandre. Jeg aner ikke hvorfor jeg falt for henne. Kanskje det var den søte latteren hennes, kanskje det var blikket hennes som låste seg i mitt, kanskje det var måten hun snakket på, eller måten hun ertet meg litt på, kanskje det var sangstemmen hennes, eller kanskje det egentlig bare var at hun støttet meg gjennom alt. Uansett hva det var såfikkdet meg til å falle hardt for henne. Og det gjorde vondt. Når jeg kom hjem følte jeg at hele meg var borte. Jeg gråt meg til søvn hver eneste dag. Og greia er at det har gått to år nå! Og jeg er fortsatt like knyttet til henne. Og hver eneste gang jeg nesten klarer å komme over henne, så bare dukker hun opp igjen. Og jeg klarer det ikke mer! Hvorfor gjør det så vondt å savne noen??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet!

Dette var leit å høre! Det er ikke uvanlig at savn gjør utrolig vondt og at det kan påvirke hvordan vi føler oss til enhver tid. På mange måter viser jo savn at man lengter etter en person og at fraværet av denne personen gjør vondt. Kanskje man ikke føler seg like hel? Eller kanskje man rett og slett synes det er vanskelig å være seg selv.

Det finnes nok ikke et konkret svar på akkurat hvorfor savn gjør så vondt. Vi er alle forskjellige og takler savn og sorg på ulike måter. Det eneste jeg kan tenke meg er at savn gjør vondt fordi personen har gjort et så dypt inntrykk på deg, at man ikke ønsker å være uten denne personen. Det er vondt å tenke på at det ikke er noen konkret løsning. Vi er alle forskjellige, men gi det tid. Selv om det ikke virker sånn nå, så vil tiden lege de fleste sår!

Lykke til:)

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er sorg, og hvordan sørger man?

jente sorg (colourbox.com)

Sorg beskrives ofte som de reaksjoner vi får når vi mister noen eller noe vi er glad i. Mange tror at sorgen er verst med en gang etter tapet, men de fleste ungdommer forteller at det tar litt tid før de virkelig forstår hva som har skjedd og hvilke konsekvenser det vil få i livet.

Les mer

Zelda om forelskelse

Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Forelsket som Zelda og klarer ikke tenke på noe annet? Eller har du ikke kjæreste og er litt miisunnelig? Les mer på emnet "Forelskelse" her på ung.no.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykiske plager og lidelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykiske plager og lidelser