Hopp til hovedinnholdet

Er forelsket i en jente, men vil ikke være lesbisk.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg vet ikke om jeg er lesbisk! Jeg tror jeg er forelsket i en jente, hun ser ut som en gutt da. Samtidig liker jeg en gutt.. Jeg har ikke lyst til å være lesbisk. Det bare føles som om jeg må være med henne hele tiden! Jeg kjenner henne ikke så godt heller! Jeg har aldri hatt følelser for jenter før. Jeg har alltid vært 100% heterofil. Jeg er ganske sikker på at jeg er forelska også.. Jeg tør ikke si det til noen, ikke en gang mamma eller pappa.. de er kristne! Jeg greier ikke fokusere, spise eller sove! Tankene bare spinner i hodet mitt. Hjelp meg!!!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år

Så fint du tar kontakt!

Det er ikke så uvanlig å være usikker på de følelsene som du kjenner på. Noen ganger er det faktisk slik at de kan gå i ulike retninger, og man kan bli forvirret over hva man egentlig "er".

Du skriver at du er redd for å være lesbisk. Dette er du desverre ikke alene om. Det jeg vil du skal tenke på er at det som flertallet av oss gjør, ikke er mere "riktig" enn hva mindretallet foretar seg. Det er like naturlig å forelske seg i, og tiltrekkes noen av samme kjønn som i et annet. Det er bare ikke fullt så vanlig. Uansett hvem man tiltrekkes, så er det de samme følelsene som gjelder.

Det er ikke nødvedigvis slik at vi mennesker vet engang for alle hva som er riktig for oss. For noen kan dette bevege seg i møte med de ulike menneskene vi møter på vår vei. Jeg tenker jo derfor at vi bare kan si noe om hvordan følelsene våre kjennes ut akkurat nå. Det blir jo helt umulig å si noe om hvordan vi tror vi kommer til å føle i fremtiden. 

Forelskelse og tiltrekning handler jo om kjemi. Du skriver at du tror du er forelsket i en jente, og at hun ligner på en gutt. Kanskje kan det derfor være slik at du tiltrekkes av maskuline "trekk" hos en person, uavhengig om vedkommende er gutt eller jente? Noen ønsker da å bruke betegnelsen panfil. Bruk tiden på å utforske hva som er riktig for deg, prøv og ikke stress med dette.

Følelsen av forelskelse kan være både magisk men også ganske kjip. Spesielt dersom man forelsker seg i noen som man ikke vil forelske seg i...Skjønner godt at det kjennes vanskelig ut når du opplever at følelsene dine bryter med den religiøse troen som familien din har. 

Dessverre mener noen at følelser mellom mennesker av samme kjønn er mindre riktig enn følelser mellom ulike kjønn. Hvis du tolker Bibelen helt bokstavtro, så står det jo også der.

Likevel er det jo veldig mange andre ting som står i Bibelen som vi ikke velger å forholde oss til selv om vi er kristne. Det står for eksempel mange flere ganger at vi mennesker ikke skal være grådige. Det står også at alle mennesker er skapt i Guds bilde og at størst av alt er kjærligheten.

Jeg tenker jo derfor at det er viktig at du lever livet ditt på den måten som er best for deg, og tolker Bibelen på den måten som du opplever er riktig. 

Ikke stå alene i dette, finn noen som du kan snakke med! Jeg vil anbefale deg å gå inn på linken til Åpen Kirkeguppe. Her vil du finne andre synspunkter rundt det å være homofil/ panfil og kristen. Kanskje kan du bruke dette som bakgrunnsinformasjon når du skal finne trygghet i deg selv. 

Hvis du ønsker flere innspill, vil jeg anbefale deg å ta kontakt med Ungdomstelefonen. Legger ved noen artikler du kan se på.

Ønsker deg masse lykke til!

 

Hilsen 

Helsesøster og spesialist i sexologisk rådgivning - NACS

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Trenger du noen å snakke med om kjønn, seksualitet og identitet?

Jenter ser på mobilen sin (colourbox.com)

Har du spørsmål om kjønn, seksualitet eller identitet? Ringer du Ungdomstelefonen på 400 00 777 møter du unge voksne som kan hjelpe deg med spørsmål om seksualitet, legning og identitet.

Les mer

Å komme ut av skapet som lesbisk og kristen

Øyet til en jente (colourbox.com)

Jeg tenkte å fortelle litt om hvordan jeg kom ut, eller er på vei ut av "skapet", og om hvordan jeg kom inn i 'skapet'. Og litt hvordan det går å være lesbisk og kristen. Håper kanskje dette kan hjelpe andre i samme situasjon.

Karoline

Les mer

Zelda om forelskelse

Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Forelsket som Zelda og klarer ikke tenke på noe annet? Eller har du ikke kjæreste og er litt miisunnelig? Les mer på emnet "Forelskelse" her på ung.no.

Les mer

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv